Матилда Луц
Матилда Луц

Сагата около новата версия на „Червената Соня“ продължава с пълна сила, но… в този момент е време да пренесем нещата на българска територия. Според Millennium Media, които стоят зад идеята за римейк, снимките вече са започнали у нас, като част от сцените по план трябва да се реализират в Гърция. И съвсем тихомълком и много между другото продуцентите са сменили небинарните Джоуи Солоуей, които щяха да е сценарист и режисьор, с М. Дж. Басет („Solomon Kane“, „Iron Fist“, „Ash vs Evil Dead“), която наскоро е работила по трилъра „Rogue“ с Меган Фокс и е една от най-търсените транс-джендър режисьори, с опит и в киното, и в телевизията. Това винаги е от полза, когато трябва да покриваш високи изисквания в по-скромни бюджетни параметри.

И още една промяна в проекта се е случила наскоро – Хана Джон-Кеймън, която щеше да изиграе легендарната героиня, е заменена американската актриса от италиански произход Матилда Луц („Revenge“). След като Саша Барън Коен е отказал предложението да изиграе могъщия злодей-магьосник Кулан Гат, в актьорския екип на настоящата продукция са ангажирани още Уолис Дей, Робърт Шийън, Майкъл Биспин, Мартин Форд, Елиза Матенгу, Манал Ел-Фейтури, Катрина Дърден.

Ето какво споделя М. Дж. Басет:

Още от времето на моето тийнейджърство искам да направя „Червената Соня“ – тя има толкова силно присъствие, че съм мечтала да го пресъздам през моя поглед на екрана. Когато срещнах Матилда Луц, бях сигурна, че тя притежава онази магия, която търсех – способна е да вложи в героинята сложност и дълбочина, а именно това е основната ни цел.

Готови сме да поспорим около това определение „сложност и дълбочина“, защото си спомняме отчетливо, че красавицата Бриджит Нилсен размахваше меч, а бат Арни ѝ се притичваше на помощ. Ако Басет има намерението да превърне „Червената Соня“ в своеобразна декларация на феминизма, тогава горното изречение придобива друг смисъл.

Напомняме, че „дом“ на този характерен женски персонаж са Marvel Comics, а нейният образ е вдъхновен от едноименната героиня на Робърт Хауърд и вилнее в реалността на Конан Варварина, като в различните издания на комиксовите истории двамата герои имат и общи сюжети. Вероятно за по-младата аудитория е нужно да обърнем внимание на факта, че Арнолд Шварценегер се появява в оригиналния филм от 1985 година, но не като легендарния Конан… Явно Millennium Media са пристрастни към тази фентъзи-вселена, защото са в основата и на римейка на „Конан Варварина“ с Джейсън Момоа от 2011 година.

Все още няма яснота кога може да се очаква премиера на „Червената Соня“ („Red Sonja“), макар снимките да са в ход, но може да се предположи пролетта или лятото на 2023 година. За всички, които не са се срещали с оригинала, предлагаме трейлър на възстановеното филмово копие, който действа като същинска машина на времето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. „небинарните Джоуи Солоуей, които щяха да е сценарист и режисьор“

    Тотално сте изплискали легена. От както Дринов, Благой, Оги Павлов и Влади спряха да пишат в сайта и останаха само жени, вместо с ентусиазъм и вълнение за новини, готини отворени дискусии и стойностни (в повечето случаи) ревюта, вече отварям „операцията“ единствено по навик. Скоро и това ще престана да правя. Само Копарански с хорър новините и ревютата поддържа някакво ниво на нормалност, но пък отскоро, явно за контрапункт, се появи негролюбското пенди, чието всяко написано изречение е пропито със соя и reddit. Щом започна и цензура, което преди наистина смятах за немислимо, явно юздите са напълно изпуснати. Тъжно. Бавната агонизираща смърт е най-тягостния начин нещо да си отиде.

    1. „негролюбското пенди”
      I will wear this title with pride 🥹

    2. Аре, нормалния – изчезвай и не ни занимавай с напъните на малкия си мозък.

    3. mặt nạ, ти си прекалено тъп, за да се занимавам с теб…наистина. Статистически е много лесно да се види, че това, което си написал НЕ Е вярно.
      Why don’t you do the work for a change (I mean, really):
      1) можеш да запретнеш ръкави, пръдльо малоумен, и да преброиш ВСИЧКИ написани новини и ревюта в последните 10 години.
      2) като 2-ра стъпка – направи таблица, сложи колони, мъже автори, жени автори (ти я споменаваш тази полова сегрегация, – защо, само пръдленската ти глава може да знае)
      3) направи слециална колона за споменатите от теб г-да Павлов и този на който не мога да му произнеса името
      4) вземи една елка, давай с ексел ако ти е по на сърце ..
      5) now (here you have to pay special attention, you dumb fuck) – взимаш ВСИЧКО написано от г-н Павлов и го делиш на тотала писмено производство – сещаш ли се кой процент ще блесне пред змъгления ти предленски поглед ?
      6) сега направи същото с броя писмени продукти на този, чието име не мога да събера сили да напиша или произнеса…
      7) след акто прекараш една седмица в броене и смятане и пърдене – прегледай отното получените сметки.

      Когато го направиш (и провериш три пъти) ми кажи следното:
      1) бройката в колоната ‘Жени’ (използвам твоята терминология)
      2) бройката в колоната ‘Мъже’ (няма мърдане – термините са вече фиксирани)
      3) процентът срещу името на г-н Павлов
      4) процентът срещу името на този, чието име не мога да произнеса…

      I look forward to reading about that little desk-research-survey-assessment. It may be the very first such exercise in your life – you can learn a lot along the way – and then you will have the satisfaction of enlightening us with the results (and their implications).

    4. От това „г-н Павлов“ чак ми става неудобно, давайте с Оги, бе… 😀

    5. Милбо, два въпроса веднага избухнаха в съзнанието ми, и макар да се страхувам да не изсипеш англо-саксонския си, (смея да твърдя) справедлив гняв, ще ти ги задам:
      1. Какво ли щеше да се случи, ако ти се занимаваше с mặt nạ?
      2. Волдемор ли ти е страх да споменеш?

    6. Тала ли бе Мелбо разтопена.
      А що не вземеш да направиш статискита от последните 3-4 месеца да видим резултата…
      Вмерисан сладолед такъв….

  2. „негролюбското пенди”
    I will wear this title with pride 🥹

    With gay pride you mean

  3. Класиката не беше кой знае кво сравнение с Конан, но ще го гледам от любопитство

    1. Тя е небинарна, няма цици, но пък има пишка… Мелбата и останалите педали тук като разберат и гъзовете им веднага се навлажняват.