Имаме чувството, което постепенно се превръща в стабилна увереност, че лудостта на компаниите – особено във връзка с техните стрийминг услуги, става все по-голяма с всяка изминала година. „Игра на тронове“ се превърна във феномен в друго време, което вече може да наречем „близко минало“ и НВО отчаяно се опитва да си върне този глобален успех, като прикове интереса на публиката с дълго обещаваната и вече готова предистория за драконите и кръвожадните хора от кралската линия, на която те „служат“.

Лятото става все по-горещо и остава само месец, преди публиката да бъде погълната от новата огнена мощ на „Домът на дракона“ („House of the Dragon”) – вижте най-новия, пълен трейлър на поредицата.

Огън и кръв, както ни беше обещано от официалните визии на сериала, и непримирими, враждебни отношения между най-близките – какво друго може да се очаква от семейство Таргариен и битката им за прословутия Железен трон?! Честното мнение на част от Операционния екип е, че Мат Смит ще бъде „употребен“, без да успеят да разгърнат потенциала му на актьор, а най-солидни образи ще изградят ветераните Пади Консидайн и Рис Ифанс. Останалото изглежда като пълнеж и „още от същото“, което вече познаваме в НВО-вселената на Вестерос. И разбира се, не бива да се пренебрегва факта, че отново на преден план ще бъде пласирана вечната тема за равноправието на жените-наследници – нека да проверим дали могат да се мерят с мъжете по жестокост, м?!

Нека припомним, че в основата на „Домът на дракона“ е книгата на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“. Това е история, случила се две столетия преди познатите събития от „Игра на тронове“ – Визерис Таргариен е едноличен владетел на Железния трон и представители от всички други домове обещават лоялността си. Борбата за власт е вътре в дома – Визерис е посочил принцеса Ренира за престолонаследник, но другите Таргариени също имат претенции да седнат на трона – „краткият смъртен живот не е нищо, ако не преследване на завет“.

house_of_the_dragon_ver16_xlg

Домът на дракона“ („House of the Dragon”) е дело на Раян Кондал и Джордж Р. Р. Мартин, шоурънър е Мигел Сапочник. В главните роли са Мат Смит, Ема Д’Арси, Пади Консидайн, Рис Ифанс, Стив Тусент, Ийв Бест, Фабиен Франкъл, Соноя Мизуно,  Оливия Кук, Дейвид Хорович, Джеферсън Хол, Матю Нийдъм, Бил Патерсън, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Тео Нейт, Савана Стейн и др.

Сериалът ще дебютира на 21 август по НВО и HBOMax.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Е, то така си е тези новели, щото е силно да се каже книги на Мартин. Целият спор е между правото на дъщерята на краля от първия брак, която той обявява и принуждава лордовете да приемат и да се закълнат, че тя ще е наследник и синовете му от втория брак. Войната я разпалва ръката на покойния крал, който убеждава да направят крал сина му. Всичко друго е типичната за Мартин касапница, само че в концентриран вид, защото този текст е написан не като роман с повествование, а като историческа хроника. Този направи това, този умря, този уби онзи и тн.

    Изходният материал е страхотен, точно поради тази структура и динамика, завършен и едновременно с това позволява доста развързване на съдържанието, точно поради това, че няма плътност. Би им се получило супер, ако не се отклоняват от него и не се опитват да залитат насам натам в романтики, рицарства и тн., мотивацията на всеки един от основните и второстепенни герои е достатъчно ясно дефинирана.

    Всичко си зависи от сценаристите и продуцентите като финален резултат. Би трябвало да са успели и да има там колко епизода солиден екшън и мащабна фентъзи хореография, до избиването на всички герои в сюжета.

    Някои ще се хванат за каста, но мисля, че ако оправят другото, това е преодолимо.

  2. Честното мнение на част от Операционния екип е, че Мат Смит ще бъде „употребен“, без да успеят да разгърнат потенциала му на актьор, а най-солидни образи ще изградят ветераните Пади Консидайн и Рис Ифанс.
    * * *

    Честното ми мнение, е че плещите глупости, без да сте наясно със сорса… Най малкото, че поради естеството на повествованието, Пади да речем, ще има много по малко екранно време от това на Смит. Иначе, вие си нямате идея кой колко ще е на екран, обаче сте с информирано мнение на базата вътрешен усет…?!?

    @Войната я разпалва ръката на покойния крал, който убеждава да направят крал сина му.

    Чий син, на чия ръка?

    1. Визерис първи е кралят за което наследство се борят дъщеря му Ренира, която е официалният му наследник и синът му Егон втори от втория му брак с дъщерята на неговата ръка. Заговорът за това Егон да бъде обявен за крал се води от Кристън Коул… Освен да прикача като файл текстовете.

  3. Е, добре, че ви се „откъсна“ от сърцето тази новина за Домът на дракона, след като досега се правехте, че такъв сериал въобще не съществува.
    Доста неприятно впечатление прави също субективизмът и персоналните оценки в материал, който е новина, а не анализ на творба, при това, такава, която даже не е гладана все още.

    1. Те /авторите на статии тук/ винаги са си снобари и гледат първо те да изсерат лайната си по нещо още невидяно, но не свикнахте ли вече с тия?! А и така оплюваха и GoT, а той взе че се оказа хит… Абе не са за доверие тия “автори” ама като няма други свестни сайтове за кино е така.
      А поредицата се очаква да мачка всичко, както и новия сериал по LoTR

  4. За съжаление, винаги излагат лично мнение и оценка в статиите си авторите. Не е готино, и адски дразни.

  5. Доктор Албан тука ще прави голяма роля с тая прическа!

  6. Ще има ли наказетелно постановление за Milly Alcock, и с колко броя? 😏