Сан Диего си е важна спирка в ежегодното разгръщане на новите проекти в индустрията за забавления. Дори и да нямат какво (супер) ново да покажат, компаниите се надпреварват да представят героите си – все едно публиката може да забрави, че след месец-два ѝ предстои среща с Дуейн Джонсън в латексовия костюм на прочутия и негов любим антигерой Черния Адам.

На Скалата (респективно на героя му) не му пречи да си се перчи с божествените сили, вселили се в него преди няколко хиляди години, но настоящето го поставя пред избор в каква роля да влезе – да използва своята мощ за добро или за зло. Новият тийзър-трейлър на „Черния Адам“ („Black Adam“) е кратичък и категоричен и прави впечатление, че музикалната основа е сменена с по-героични мотиви в сравнение с етно-напевите в предишната реклама – вижте:

Унищожител или спасител на света – решението е съдбоносно, а членовете на Justice Society неизбежно ще се сблъскат с неговия особен характер. И понеже това си е филма за Черния Адам, в трейлъра не виждаме и следа от основния му противник Шазам, а същевременно в новия трейлър на „Shazam: Fury of the Gods“ – продължението на „Шазам!“, в което ще се вихрят Хелън Мирън и Луси Лиу, пък не се появява героят на Дуейн Джонсън… Разминаването на персонажите може би трябва да подготви публиката за колосален DC-комиксов сблъсък след година-две – ще почакаме да видим с какво развитие ще ни изненадат продуцентските „творчески планове“.

Черния Адам“ пресъздава историята на Адам, сдобил се със силите си в древен Египет и след затвор в продължение на 5000 години, той се завръща в модерния свят. В началото на комиксовата история, Адам си е абсолютен злодей и главен опонент на Шазам (Закари Леви в DCEU), но е също и антигерой, който се опитва да откупи греховете си – по един или друг начин.

Режисьор на „Черния Адам“ („Black Adam“) е Жауме-Колет Сера („Круиз в джунглата”), сценарият е дело на Адам Стикил, Рори Хейнс и Сораб Ноширвани. В ролята на Доктор Фейт е ветеранът Пиърс Броснан, Олдис Ходж е Хоукмен, Ноа Сентинео е в ролята на Атом Смашър, а Кинтеса Суиндел ще изиграе Сайклон; участват още Сара Шахи, Марван Кензари, Джеймс Кусати-Мойер, Боди Сабонджи, Мо Амер, Ули Латукефу и др.

Премиерата на този бъдещ комиксов хит е в киносалоните на 21 октомври 2022.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

    1. това е „подмладения“ Джордж Лукас!