След няколко предимно разочароващи тийзъра, вчера Amazon най-накрая представиха пълен трейлър на очаквания (къде с нетърпение, къде със свито сърце) „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“). Рекламата е озаглавена main teaser (не знаем дали става дума само за „фенси уърдинг“ и скоро ще видим и official trailer, или пък това ще си бъде основният трейлър) и в нея за първи път виждаме да се разкриват подобаващо загатнатите от баснословния бюджет, епични мащаби на амбициозния сериал.

Припомняме, че действието на вдъхновения от творчеството на Дж. Р. Р. ТолкинThe Lord of the Rings: The Rings of Power“ се развива през Втора епоха от историята на Средната земя, хиляди години преди събитията от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“, и според официалния синопсис „ще върне зрителите обратно в една ера, когато се изграждат велики сили, кралства се изкачват до върха на славата и пропадат в руини, неочаквани герои са подложени на изпитания, надеждата виси на най-фина нишка и най-великият злодей, излязъл някога от писалката на Толкин, заплашва да покрие целия свят в мрак“.

Вижте трейлъра.

Иска ни се да кажем, че този трейлър изцяло е променил нагласата ни към сериала, но това не е така. Да, има кадри, които изглеждат наистина впечатляващо и надъхващо, но те се редуват с такива (най-често включващи герои), в които сценографията, костюмите и визията като цяло ни стоят като евтина телевизионна продукция. Също така диалогът и изпълненията на актьорите ни се струват ужасно тромави и дървени.

В крайна сметка, колкото и красиво да е заснето всичко, ако кастингът и драматургията не струват и ако историята е натоварена с модерни политики, вместо да отразява неподправения и вечен дух на историите на Толкин, крайният резултат няма как да бъде задоволителен. Или иначе казано, не знаем за вас, но ние все още сме скептични за „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ и този факт няма да се промени, колкото и епични „eye candy“ реклами да видим.

В добавка вижте и няколко нови снимки, представени от EW, които даваха първия ни поглед към Нуменор и не бихме казали, че изглеждат особено добре.

lotrsimage0 lotrsimage1 Lord of the Rings, AmazonCynthia Addai Robinson Lord of the Rings, AmazonCynthia Addai Robinson with the army Lord of the Rings, AmazonMorfydd Clark on the horse on the beach lotrsimage6 Lord of the Rings, AmazonBTSWayne Che Yip and Cynthia Addai Robinson

Шоурънъри на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“) са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Режисьор на първите два епизода е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), а останалите са дело на Уейн Че Ип и Шарлот Брандстрьом. Байона е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса, Линдзи Уебър, Калъм Гриийн, Дженифър Хъчисън, Брус Ричмън и Схарън Тал Игаудо.

В ролите са Робърт Арамайо, Морвед Кларк, Оуен Артър, Синия Адаи-Робинсън, Максим Брадли, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Чарлс Едуардс, Даниел Уейман и много други.

Премиерата е на 2 септември 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ********* ********* *************
    Анджелина Джоли много напълняла, бе! Гледам и индийски носии ще има, екстра! ******* ****** *********** *****************

  2. Филмът е нещо като игра на тронове. Само че още по-лошо. Добрите герои са негри или жени. Лошите са мъже (прозрачен намек за бели орки). Ефектите са евтини на места, а диалозите са потресаващи. Средностатистическия консуматор, в случай че е заглъстял може и да понесе филма.

    1. От досега видяното два са големите (единствените?) плюса на сериала поне за мен. Първо- островното кралство Нуменор. Не може да се отрече, бая са се постарали и страхотно са го избарали. Личи си отношението към детайлите. Едновременно с това хем изглежда епично, хем и старинно, „протрито“, сякаш гледаш пред себе си реално съществуващ древен град, с реално живеещи в него хора, а не комптютърно (в 90 процента) създадени изображения. Сещам се, че в една от нощните сцени дори бяха направили светлинките на града във фона в далечината да потрепват (както си е в реалния живот). Браво, наистина! Смея да твърдя, че Нуменор е „голямата звезда“ 🙂 на сериала досега.

      И второ- този, лошия, „бащата“ на орките (все още не е ясно дали това е Саурон). Много добре подбран актьор. с пестелив, но удачно положен сценичен грим.Изражения, жестове, игра-мисля, че се справя добре.

      Ами, това е. Всичко останало изглежда средняшко, актьорите (и съответно- образите, в които влизат) забравими и невзрачни, сценарият и той не е нещо кой-знае колко увлекателно (ако не беше името на Толкин и „Властелинът…“ зад това, цялото нещо спокойно можеше и да се пропусне и да не се гледа)…

      П.П. Ония, горските клошари (евентуалните бъдещи хобити) продължават да ме дразнят. Mожеха и да не присъстват във филма, никой (предполагам) нямаше да забележи липсата им 😀 …