Последно писахме за Нейната дума (She Said) преди повече от година и сега, когато излиза първия трейлър, вярваме, че освен ако филмът не е изключително слаб, това ще бъде един от проектите, за които ще се говори много през наградния сезон. И това е напълно очаквано – от една страна имаме наболяла тема, а от друга, става дума за филм за Холивуд, а както добре знаем, Холивуд обожава филми за Холивуд.

Припомняме, че Нейната дума е адаптацията на книгата на две журналистки на The New York Times – Джоди Кантор и Меган Туи, които събират всичките си статии, посветени на Харви Уайнстийн – статии, които (заедно с тези на Ронан Фароу в The New Yorker) всъщност разкриват продължилите с години престъпления на Уайнстийн и които в крайна сметка довеждат до 23-годишната му присъда. Филмът, в духа на страхотни журналистически филми като „Спотлайт“ и „All The President’s Men“, ще разкаже историята на самото разследване на журналистките, всички трудности, които те са срещнали с това въобще да си намерят източници, както и заплахите и опасностите, пред които са се изправили в хода на разследването си.

В главните роли ще видим любимата ни Кери Мълиган и изгряващата звезда Зоуи Казан, подкрепени от страхотни дами като Патриша Кларксън и Саманта Мортън. Вижте трейлъра сега:

Вижда се, че трейлърът залага на по-реалистична, почти документална визия. Сигурни сме, че Нейната дума ще предизвика много реакции и ще се изприказват един тон приказки (и за него и за темата му), но това, което нас всъщност ни вълнува е, че той просто изглежда страшно интересен. Самият трейлър е построен почти като психологически трилър и борбата на героините във всеки етап на работата им ще бъде много ангажираща за проследяване. Не очаквахме да видим Кери Мълиган като „ветерана“ – опитният професионалист, който дава акъл на по-младия си колега, но сме уверени, че тя ще смаже и тази роля, както смазва всичките си досега. Двете дами в средата на историята, завладяваща сама по себе си, ще се срещнат с много предизвикателства и се надяваме освен чисто сюжетно да успеем да ги опознаем и като характери.

В крайна сметка, освен в случай на наистина много слаби ревюта, подозираме, че Нейната дума ще си заслужи голямото внимание. Само стискаме палци (заради всички замесени) то да бъде по правилните причини – защото няма лошо в това един филм да е „важен“, но първо той трябва да бъде хубав.

she_said_xlg

Нейната дума (She Said) е режисиран от Мария Шрейдър („Unorthodox”), а сценарият е адаптиран от самите Туи и Кандор от книгата им „She Said: Breaking The Sexual Harassment Story That Helped Ignite A Movement”, с помощта на Ребека Ленкиевич („Ида“, „Disobedience“). В главните роли ще видим Кери Мълиган, Зоуи Казан, Патриша Кларксън, Андре Брауър, Саманта Мортън, Том Пелфри и Адам Шапиро.

Премиерата е насрочена за 18 ноември – точно в „праймтайма“ на наградния сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Адски посредствено и скучно. Не знам как може да имате очаквания за нещо гледаемо, след този трейлър. Колкото до „почти документално“ – не я разбирам тая мода, кино ли правиш или документален филм. Аман от глупости, дори големият Дейвид Саймън се води по тая шитня. We own this city е гати пръднята. Тая либерастия утепа киното.

  2. Саманта Мортон е като истинската …за секунда помислих, че е тя.

    The honesty of this guy at 20:00 is utterly disarming – this is what happens with pretty much everyone….

    https://www.youtube.com/watch?v=OJ8fsE_GOlg&t=1550s

    It takes so much to go against anything like that – work, work, work, and then some more work, and tenacity, faith, suppoort from the people around you – it is pretty much impossible. The price to be paid when trying someting, anything like that is mind boggling …. Very few do it – Most give up.