Тази година изглежда ни върви на „мета“ хумор. Първо нетърпеливо чакахме „The Unbearable Weight of Massive Talent”, който в крайна сметка оправда очакванията ни и много ни зарадва. Сега виждаме първи трейлър за друга дългоочаквана вдъхновена простотия, която ако е поне толкова мила и забавна, колкото трейлъра, значи със сигурност няма да бъдем разочаровани.

Става дума, разбира се, за „Clerks III” – новият филм на Кевин Смит, на когото стискаме палци и искаме само хубави неща да му се случват в живота. Въпреки че преди години беше казал, че проектът няма да се получи, заради отказването на един от актьорите, явно годините търпение са си казали думата и ето че филмът е реалност. Смит се отдава абсолютно на мета подходът и прави продължение, което е своеобразно преразглеждане на първия „Clerks”, който го направи любимец на инди публиката.

В „Clerks III” отново се разказва за Данте и Рандал, които продължават да работят в същия магазин, да гледат същите филми и да водят същите разговори, както когато се запознахме с тях преди почти тридесет години. Една сутрин обаче Данте получава инфаркт (другата мета-биографична нотка, взета изцяло от личния живот на Смит) и когато се възстановява решава, че животът му дотук е бил безсмислен и трябва да направи нещо с него, за да остави следа след себе си. Данте започва да снима филм за живота и познатите си, който всъщност накрая ще се окаже, че е оригиналният „Clerks”. Естествено, любимците на публиката, които „последно бяха готини в първия филм, но продължават да им дават екранно време“ Джей и Сайлънт Боб отново са на преден план.

Вижте трейлъра сега:

Този трейлър просто ни носи изключително много радост. То не са шегички с героите, подигравки с реалните личности, препратки към попкултурата; то не са cameo появявания от холивудски звезди като Бен Афлек и Сара Мишел Гелар. Продължават си и „вътрешнозаводските“ шеги и познати реплики, започнали от първия филм. Носталгията е на високо ниво, но повече от това – доброто настроение, добродушната самоирония и най-вече, промъкването на това, заради което винаги най-много сме харесвали Смит – изненадващите прочувствени моменти, които вкарват неочаквано емоционални сцени в иначе (общо взето) напушеняческите му комедии.

„That’s how we did it in the 90s, son!”

clerks-3-poster-20220708

Clerks III” е написан и режисиран от Кевин Смит. В главните роли ще видим Брайън О’Халоран, Джеф Андерсън, Розарио Доусън, Кевин Смит и Джейсън Мюз.

Филмът ще дебютира на две специални събития от серията Fathom Events на 13 и 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *