Как би изглеждало тяло от викторианската епоха, ако попадне в ръцете на отчаяна тийнейджърка под светкавиците на буреносни облаци нейде около 1989 година?! Отговорът е – оживяло. Точно това е обещанието за новия проект на Focus Features „Lisa Frankenstein“, чието заглавие разкрива замисъла за вдъхване на нов прочит на познатата история.

Интересът на киноманите към този проект се провокира най-вече от името на неговия сценарист – това е носителката на „Оскар“ Диабло Коди, която сме споменавали последно преди няколко години във връзка с „Tully“ и в контекста на бъдещата комиксова екранизация „Lady Killer“, която (в момента) не фигурира сред „бъдещите творчески планове“ на провокативната авторка. За главните роли на „Lisa Frankenstein“ са ангажирани Катрин Нютън („Big Little Lies“, „Blockers“) и Коул Спроус („Moonshot“, „Riverdale“), а също така е интересно и на кого е поверена режисурата – този филм ще бъде дебютен за Зелда Уилямс, дъщерята на Робин Уилямс.

Сюжетът се върти около студентка-загубенячка, която по случайност успява да съживи един красив викториански труп и се опитва да го трансформира в мъжа на своите мечти, като използва и счупеното легло-солариум в гаража си. При такъв синопсис всички ще разчитат на специфичното чувство за хумор, което Коди прилага в историите, разказани от нея за големия екран. Тя ще бъде и продуцент, заедно с дългогодишния си партньор в подобни проекти Мейсън Новик и компанията му MXN Entertainment – двамата са работили по „Young Adult“ и прочутия, любим „Джуно“.

Снимките на „Lisa Frankenstein“ трябва да започнат скоро, още през това лято. И макар да няма фиксирана премиерна дата, очаква се тази комедийна история да бъде готова по някое време догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *