Obi Wan ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.
Obi Wan ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Над 900 филма, повече от 600 сериала и 180 ексклузивни оригинални продукции ще бъдат налични на Disney+ при старта на услугата в България.

Disney+ тръгва у нас на 14 юни. Абонатите ще имат достъп до сериала „The Book of Boba Fett“ от Star Wars, както и до двата сезона на „Тhe Mandalorian“. Disney+ ще бъде домът и на цялата Скайуокър сага – от 1-и до 9-и епизод на „Star Wars“ („Междузвездни войни“).

Потвърдено е, че още със старта на услугата в България феновете на супергерои ще могат да гледат над 55 филма на Marvel, включително и номинирания за „Оскар“ „Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings“ („ШангЧи и легендата за десетте пръстена“), както и „Eternals“ („Вечните“), „Avengers: Endgame“ („Отмъстителите: Краят“) и „Captain Marvel“ („Капитан Марвел“). Disney+ ще предложи и повече от 60 сериала на Marvel, сред които „Moon Knight“, „Loki“ и „WandaVision“.

jeff-20220609
The World According To Jeff Goldblum ©National Geographic 2021.

Абонатите ще имат възможност да се насладят и на над 300 заглавия от Disney и Pixar. Сред тях са целият франчайз „Toy Story“ („Играта на играчките“), „Soul” („За душата“) и номинираният за „Оскар“ „Luca“ („Лятното приключение на Лука“) от Pixar. Част от заглавията от Walt Disney Animation Studios, които ще бъдат налични, са спечелилите „Оскар“ „Encanto“ („Енканто“), който разказва историята на необикновеното семейство Мадригал, и „Cruella“ („Круела“) с участието на Ема Стоун като легендарната Круела де Вил.

Документалните филми на National Geographic „The Rescue“ и „Free Solo“ от режисьорите и продуценти, носители на „Оскар“, Е. Чай Васарели и Джими Чин ще бъдат достъпни на Disney+ заедно с популярни поредици на National Geographic като „The World According To Jeff Goldblum“ и „Gordon Ramsay: Uncharted“ („Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“).

Абонатите ще могат да гледат и развлекателно съдържание, включително хитовия оригинален комедиен сериал „Only Murders in the Building“, лимитирания сериал „Pam and Tommy“, както и „The Kardashians“, „Queens“ и мистериозния трилър „Death on the Nile“ („Смърт край Нил“), режисиран от Кенет Брана, който е и в главната роля. Сред останалите заглавия са „The Simpsons“ („Семейство Симпсън“), както и „Grey’s Anatomy“ („Анатомията на Грей“), „9-1-1“ („911“) и „Black-ish“.

loki-20220609
Loki ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Потребителите ще имат и безпрецедентен достъп до съкровищницата на Disney с обичани класики като „Cinderella” („Пепеляшка“), „Tangled“ („Рапунцел и разбойникът“), „Тhe Princess and the Frog“ („Принцесата и жабокът“) и „The Little Mermaid“ („Малката русалка“). Те ще могат да бъдат стриймвани заедно с някои от скорошните блокбъстъри като „Raya and the Last Dragon“ („Рая и последният дракон“) и „Mulan“ („Мулан“) (2020). Услугата ще предложи и стотици сериали, късометражни филми и специални издания на Disney Channel, включително „Miraculous: Tales of

Ladybug & Cat Noir“ („Мега-чудесата на Калинката и Черния котарак“) и „Phineas and Ferb“ („Финиъс и Фърб“).

Цената на Disney+ в България ще бъде 7.99 евро на месец или 79.90 евро за годишен абонамент.

Потребителите ще получат достъп до висококачествено преживяване и свойства като едновременно гледане на до 4 устройства, 4К видео за определени заглавия и възможност за добавяне на до 7 различни профила. Родителите ще могат да създават детски профили, така че децата им да имат достъп до подходящо за възрастта им съдържание.

Съдържание:

  • Съдържанието е на първо място – Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star.
  • Почти 2000 заглавия още при старта на услугата.
  • Повече от 100 нови филма, сериалa и развлекателни програми всяка година.
  • Най-актуалните филми пристигат директно от киното.

Изживяване:

  • Eлегантен, функционален и лесен за управление потребителски интерфейс.
  • Персонализирани препоръки за до 7 профила.
  • Едновременно гледане на 4 устройства.
  • Виртуално споделено гледане за до 6 души с функцията за групово гледане (GroupWatch feature).
  • Засилен родителски контрол с интуитивен интерфейс и възможност за създаване на профили за деца

(възрастови прагове: 0+, 6+, 9+, 12+, 14+, 16+, 18+).

  • Неограничено изтегляне на съдържание на до 10 устройства и до 7 профила.

Технически характеристики:

  • Високо качество на картината с 4K HDR* видео.
  • Dolby Atmos потапящо аудио изживяване.
  • Най-актуалният IMAX Enhanced режим*.
  • Услугата е достъпна на голямо разнообразие от мобилни и connected TV устройства

(устройства, позволяващи стрийминг на видео съдържание) като: iPhone и iPad и Android смартфони и таблети, Desktop и Web, Гейминг конзоли Sony PlayStation и Microsoft Xbox, Стрийминг медия плейъри Apple TV и Chromecast, Amazon Fire TV, Amazon Fire Tablet, Android, Sony, Samsung и LG smart телевизори и много други.

*за определени филми

Edit: По официални данни, при старта на услугата филмите и сериалите по Disney+ няма да се предлагат със субтитри и дублаж на български. Работи се по възможност това да се случи в бъдеще.

Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. С липсваща локализация е безсмислено да предлагаш детски канал, но сигурно ще има хора, които да им се вържат…

  2. Edit: По официални данни, при старта на услугата филмите и сериалите по Disney+ няма да се предлагат със субтитри и дублаж на български. Работи се по възможност това да се случи в бъдеще
    И за какво ни го рекламирате тогава това?!?!

  3. Тези се излагат, но това се и предполага от ръководителите на тази корпорация! Неслучайно акциите им потънаха през последните няколко месеца и ще продължават да се понижават! Освен уокнати и без никакво качество продукции, за българския пазар ни предлагат цена, която е двойно по-висока от на HBO Mах например, при това без субтитри или дублаж! Още повече, че голяма част от съдържанието е уж предназначено за деца! Ха-ха-ха! Всъщност така може би е по-добре! Тъкмо няма да учат нашите деца на гейски извращения, както се опитват в Щатите!

  4. За HBO Max плащам 3.60 лв /м и съм супер доволен. Оня ден привърших GoT всички сезони и се разлепих от кеф. Дрисни хич не ме интересува с техните Марвелсси простотии. DC е истината…