Екшънът е един от най-прекалено използваните и изхабени киножанрове, вероятно защото не изисква нищо особено от гледна точка на сценарий, а само побоища, престрелки и преследвания. Заради това има неизброимо количество екшъни, които се появяват, практически неразличими един от друг, заради което пък хората, които решават да направят поредния такъв трябва да измислят нови и нови начини да изпъкнат извън морето от посредственост. От време на време някой успява – появява се „Джон Уик“ и после всички си мислят, че могат да повторят успеха му.

Съмняваме се филмът, за който ще говорим днес да е от успешните представители на жанра, но все пак не изключваме и да е възможно, всъщност никога не се знае коя привидна тъпотия ще се окаже изненадващо приятно, макар и вероятно малоумно, лятно забавление. Днес ще споделим трейлъра на „The Princess” – филм, който решава да постави в ролята на задължителната машина за убиване принцесата, която традиционно стои заключена в кулата и чака да бъде спасена. Тази принцеса обаче не се конформира към познатите правила на приказките, а решава да коли и да беси, опитвайки се да спаси семейството си от злия тиранин, за когото е отказала да се ожени.

Вижте трейлъра сега:

The Princess” изглежда напълно стандартно и очевидно няма да предложи абсолютно нищо изненадващо откъм сюжет. Затова пък изглежда добре заснет, бойните сцени са интересно хореографирани, а комичното леене на кръв моментално ни забавлява. Имаме освен това минимална надежда, че може да последва брата си по жанр на анахронистична приказка „Като рицарите“ и да се окаже изненадващо симпатично приключение, въпреки ниските ни очаквания. В главната роля освен това е Джоуи Кинг, която не сме имали възможност да гледаме особено много, но изглежда, че ще става все по-популярна в идните години (предстои да я гледаме в „Bullet Train“ с Брад Пит), а в ролята на злодея е симпатягата Доминик Купър, когото страшно много харесваме от „Preacher“.

Не очакваме абсолютно нищо, заради което няма и да се разочароваме, ако „The Princess” се докаже като пълната простотия, която изглежда, но можем да си представим, че ще го гледаме в някой зноен летен следобед и току виж ни изненада приятно.

The Princess” е режисиран от Ле-Ван Киет (“Furie”) по сценарий на Бен Лустиг и Джейк Торнтън.

Филмът ще излезе на 1 юли в платформата Hulu.

princess-poster-20220604

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Заснет в България с един куп нашенци в малки роли и технически екипи на продукцията. Интересен подход към екшън жанра, ще ми е любопитно да видя крайния резултат. Furie не беше лош, но нещо му липсваше, за да стане наистина запомнящ се екземпляр от виетнамската екшън школа.