Светът на филмовите фантазии винаги е бил странно място, но още по-странно изглежда в момента – с нароилите се всевъзможни стрийминг платформи, които затвърждават позиции, пробват се да набират нови последователи и правят отчаяни опити да разнообразяват съдържанието си. Казваме „отчаяни“ заради един трейлър, който ни попадна пред погледа преди дни – в него главни действащи лица са Роуън Аткинсън и една… пчела.

Както става ясно от анотацията, проектът, озаглавен „Man Vs Bee“, който ще се появи в каталога на Netflix през месец юни, ще бъде поредица в девет епизода – доста странно решение за този своеобразен „екшън“, в чиято основа е познатата и обичана от част от аудиторията слапстик-комедия на Аткинсън.

Да посветиш един пълнометражен филм на преследването между домакин (това е работната позиция, за която се класира героят на Аткинсън в просторно, богаташко имение) и едно невинно насекомо, което вероятно по странен начин се озовава в затворено пространство, изглежда и даже звучи приемливо – признаваме комедийните способности на прочутия британски актьор и знаем, че има истински фенове. Но не си представяме как подобен сюжет, основаващ се на гонитба, разрушена покъщнина и различни по тежест, самостойно-нанесени телесни повреди може да бъде „разтеглен“ в няколко епизода, дори всеки от тях да е с продължителност 20-30 мин?!

След като това е решението на съавторите Уилям Дейвис („How to Train Your Dragon“, „Puss in Boots“), Девид Кер („No Offence“) и самия Роуън Аткинсън – остава да видим какъв ще бъде интереса в стрийминг-платформата към този сериал.

manvsbee-poster2_20220602 manvsbee-poster1_20220602

В актьорския екип на „Man Vs Bee“ са още Джун Люси, Клоди Плейкли, Том Басдън, Джулиан Ринд-Тът, Грег МакХю, Индия Фоулър. Продуценти са Дейвид Кер, който освен сценарист е и режисьор на сериала, както и Крис Кларк от компанията на Роуън Аткинсън „HouseSitter“.

Поредицата „каца“ в платформата на Netflix на 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments