Когато става дума за анимации на големите холивудски студиа, все още от време на време се появяват наистина оригинални и вдъхновяващи филми, но като че ли това става все по-рядко и по-рядко, особено при Disney, които едно време бяха емблема за качество (както на историята, така и на анимацията) и всеки техен проект беше събитие. В този ред на мисли, не помним кога за последно сме били наистина развълнувани за предстоящ филм на „къщата на мишката“, който не е дело на опериращите под тяхната шапка Pixar.

Ето обаче, че сега се появява „Чуден свят“ („Strange World“), който е вдъхновен от редица класически филми и истории от изключително популярните на запад жанрови pulp-издания от първата половина на XX век. Или иначе казано, проект, който ни атакува точно в слабото ни място – обожаваме фантастиката, особено когато става дума за провокиращи въображението приключения сред чужди светове за каквито фантазирахме безспир, когато бяхме малки. А в добавка и анимацията изглежда страхотно.

Вижте американския трейлър на „Чуден свят“, който прави директни (визуални и всякакви други) препратки към споменатите фантастични приключения, послужили за вдъхновение на филма, както и международната реклама (в българския ѝ, дублиран вариант), която е за по-широката публика, не особено запозната с жанра.

Според нас видяното изглежда чудесно и стискаме палци и на краката, историята да бъде на същото ниво, на което е анимацията и цялостната концепция. Без да го знаем категорично, точно такъв филм ни се гледаше от Disney.

В добавка вижте официалния синопсис, а след него ще откриете и тийзър постер, който също е в два варианта – щатски, отново залагащ на ретро усещането (с прегъването), и българския „дженерик“, лишаващ ни от част от очарованието на идеята.

Чуден свят“ е дело на носителя на „Оскар“ режисьор Дон Хол („Героичната шесторка“) и номинирания за наградата „Ани“ Куи Нгуен (Рая и последният дракон), в ролята му на сърежисьор и сценарист, и ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на странен свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества. Най-голямата заплаха обаче няма да дойде отвън и семейството е на път да провали най-важната мисия в живота си, освен ако не намерят сили да превъзмогнат различията си…

strange_world_xlg 285932889_1349143145612153_5656559768706056290_n

Режисьор на „Чуден свят“ („Strange World“) е Дон Хол („Героичната шесторка“, „Рая и последният дракон“), а сърежисьор и сценарист е носителят на наградата „Ани“ Куи Нгуен („Рая и последният дракон“). Продуцент е Рой Конли („Планетата на съкровищата“, „Рапунцел и разбойникът“), а ролите в оригинал озвучават Джейк Джиленхол и Алан Тюдик. Останалият актьорски състав все още не е обявен.

Премиерата е на 25 ноември.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment