От доста време следим развитието на предстоящия сериал на Netflix „Wednesday”, който цели да възкреси култовото семейство Адамс и да го покаже в една по-различна светлина на младото поколение. Преди повече от година стана ясно, че Тим Бъртън ще седне на режисьорския стол, а малко по-късно набиращата стремглаво скорост в Холивуд Джена Ортега („X”, „Писък”) беше посочена като избраницата да се вмъкне в обувките на любимото ни емо дете с плитки – Уенсдей Адамс. В ролите на Мортиша и Гомез Адамс пък бяха обявени Катрин Зита-Джоунс и Луис Гузман. И ето, че най-накрая след търпеливо чакане получихме и първия тийзър.

Припомняме, че „Wednesday”, състоящ се от 8 епизода и базиран на героите на Чарлс Адамс, ще се съсредоточи основно върху тийн годините на Уенсдей и нейните перипетии в училище, докато се опитва да разплете стара тайна, засягаща нейните родители, и да предотврати поредица от убийства в града й.

Както и подобава тийзърът буквално хвърля светлина единствено към централния ни персонаж, а именно Уенсдей, плетяща своите всеизвестни плитки. За момент виждаме и „нещото“, което е там да ни припомни, че има и още какво да очакваме. За щастие култовата песничка е само загатната. Джена Ортега изглежда достатъчно мрачна както визуално, така и в поведение. От това, което сме виждали в последно време от нея като актьорска игра не се съмняваме, че ще успее да вдъхне отново живот на Уенсдей.

Надяваме се само да вмъкне и нещо от себе си в образа и да не се влияе изцяло от въплъщенията на предишни актриси, защото това, което основно търсим в този проект е именно глътка свеж въздух. Таим и все още някакви малки надежди, че сериалът може да е леко хорър ориентиран, но като се има предвид, че бива промотиран като young adult show предполагаме ще се залегне основно на драмата с малко тук-таме мистерия.

jenna-ortega-wednesday

Ето и официалния синопсис:

Базиран на героя, създаден от Чарлз Адамс, „Wednesday“ е телевизионен сериал за младежи, описан като издирваща, свръхестествено наситена мистерия, очертаваща годините на Уенсдей Адамс като студент в Nevermore Academy. Тя се опитва да овладее нововъзникващата си екстрасензорна способност, да осуети чудовищна поредица от убийства, която тероризира местния град, и да разреши свръхестествената мистерия, забъркала родителите й преди 25 години – и всичко това, докато се ориентира в новите си и много заплетени връзки в Nevermore.

Да не забравим да споменем, че последно към проекта се присъедини и самата Кристина Ричи, чието преобразяване в Уенсдей я направи такава хорър икона. Засега не е известно в каква роля се е включила тя, но е приятно да има тази установена връзка между поколенията.

Към „Wednesday” се включват още Гуендолин Кристи („Game of thrones”), Джейми МакШейн, Рики Линдхоум и Айзък Ордонез като малкия брат на Уенсдей – Пъгсли. Сериалът ще бележи и поредната колаборация между Тим Бъртън и Дани Елфман, който ще се захване със саундтрака.

Wednesday“ се очаква да излезе по Netflix към есента, а дотогава ние ще ви държим в течение за всяка нова зловеща подробност около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *