Geek Week на Netflix определено беше изпълнена с много нови и донякъде обещаващи тийзъри и трейлъри на най-различни филми и сериали. Успяхме да ви покажем само една много малка част в лицето „Wednesday”, „The Midnight Club”, „Sandman”,  „Resident Evil”, „Cabinet of Curiosities” и „1899”. Сега към този списък ще добавим и един филм от Норвегия.

Троловете са част от скандинавската митология и през повечето време са представяни като вредни и опасни за хората създания, които, според различните легенди, се крият в гори, планини и пещери, могат да се хранят с човешко месо и се превръщат в камък при допир със слънчевата светлина. В модерната попкултура те имат доста по-ясен и фиксиран имидж на бавни и глупави чудовища.

Като част от тази митология, съвсем закономерно е държава като Норвегия да направи филм за огромен трол, който се пробужда от своя векове сън. Вижте и краткия тийзър:

За съжаление, тези тридесет секунди не ни показват кой знае какво, но виждаме най-важното – самия трол. Очевидно той се очертава да бъде масивен и сме сигурни, че няма да мисли нищо добро на заобикалящите го хора и населени места. Сравнението с филма на Андре Овредал от 2010 година „Trollhunter” е неизбежно и се надяваме „Troll” да притежава поне част от качествата на първия.

Информацията за сюжета е оскъдна, но без съмнение можете да се досетите какво ще се случи. Тролът се пробужда от своя вековен сън, гладен е и е адски ядосан. Той умее само едно нещо – да сее разруха. На група учени и военни не им остава много време да го спрат преди да е стигнал до столицата на Норвегия.

Troll” е режисиран от Роар Утауг („Tomb Raider: Първа мисия”, „Cold Prey”, „The Wave”) по сценарий на Еспен Аукан. В ролите ще видим Ине Мари Уилман, Ким Фалк, Гард Еидсволд, Пал Ричърд Лъндърби и други.

Филмът все още си няма премиерна дата, но се очаква по-късно през годината по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *