Лейди Гага ще играе Харли Куин в мюзикъла „Жокера 2“ на Тод Филипс

 
Хоакин Финикс и Лейди Гага

Хоакин Финикс и Лейди Гага

Новините за „the clown prince of crime“ просто не спират. Само преди няколко дена режисьор-сценаристът Тод Филипс обяви, че сценарият за „Joker: Folie á Deux“ –  продължението на хитовия „Жокера“ от 2019, вече е написан. Сега The Hollywood Reporter съобщава още по-вълнуващо развитие с филма, а именно евентуалното допълнение на поп-звездата Лейди Гага към актьорския състав. Ако преговорите приключат благополучно, Гага най-вероятно ще изиграе ролята на Харли Куин, терапевтката, превърнала се в маниакална любовница на Жокера, за която много фенове вече бяха започнали да спекулират, още щом бе обявено заглавието. Освен това бе потвърдено, че „Joker: Folie á Deux“ ще бъде мюзикъл, макар че се съмняваме, че наистина ще се отдаде на този жанр – очакваме само няколко диегетични музикални изпълнения.

Ролята идва в особено интересен момент за Лейди Гага, имайки предвид последните й няколко филмови появи. Музикалната мегазвезда видно няма никакво желание да бъде „работеща актриса“, избирайки си само филми, които привличат интереса ѝ и могат да ѝ предоставят възможността да покаже множеството си таланти. Макар и да има няколко незначителни по-ранни появи, първата ѝ истинска изява като актриса бе на телевизионния екран в антологичния „American Horror Story“. Филмът, превърнал я в звезда на големия екран, беше, подобаващо, „Роди се звезда“, в който тя показа изумителен финес и много нюансиран подход към ролята си, а както и музикалните си умения. Следващата ѝ стъпка беше биографичната драма на Ридли Скот „Домът на Гучи“, за който тя се подготви в стил Хоакин Финикс за ролята си, овладявайки акцента и походката на героинята си, създавайки един изумителен показ на campy енергия, която би била изключително интересна за ролята на Харли.

И в двете си филмови роли Гага получи много инерция за потенциални „Оскари“, но бе номинирана само за едната. Имайки предвид престижа около първия „Жокера“ и победата на Хоакин Финикс (който се очаква да се завърне към ролята на Артър Флек, макар и още да не е подписал официално) за „най-добър актьор“, можем от рано да предполагаме, че „Joker: Folie á Deux“ ще бъде голяма възможност за поп-звездата, опитваща се да завладее и екраните ни.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Алекс
  2022-06-14 at 20:41

  Писнало ми е от рибуути, мибуути, едни и същи филми с различни актьори.

  Отговор

 • Mad Max
  2022-06-15 at 00:54

  Ох, мамка му… Харли Куин трябва да кърти, а тая коза има сексапила (и таланта) на Любо Нейков :(

  Отговор

 • Rockfan
  2022-06-15 at 11:25

  За участието на Лейди Гага в тоя филм ми пука точно толкова, колкото за участието на Марчито Бакалова в „Пазители на галактиката 3“- т.е. НУЛА процента.

  Отговор

 • 2022-06-17 at 09:11

  Здравейте. Не обиждай Лейди Гага – Алекс. Хубава актриса е. Пази на галактиката със сигурност ще е хубав.

  Отговор

Коментирайте