Тази година програмата (във всичките ѝ форми) на фестивала в Кан е наистина впечатляваща с голям брой заглавия, които нямаме търпение да видим – филми на Клер Дени, Арно Деплешен, Али Абаси, Джеймс Грей, Мишел Азанависиюс, Джордж Милър, Баз Лурман, Оливие Асаяс, Хирокадзу Корееда, Рубен Йостлунд и още, и още.

Що се касае конкурсната програма обаче има два филма, които поставяме една идея над останалите, и това са „Crimes of the Future“ на Дейвид Кроненбърг и фокусът на настоящата ни новина „Decision to Leave“ на Парк Чан-Уук, за който, по случай предстоящата му премиера, получаваме първи трейлър.

Припомняме, че „Decision to Leave“ е дело на Парк и на честата му творческа партньорка – сценаристката Чон Со Кьон („I’m a Cyborg, But That’s OK“, „Thirst”, „The Handmaiden“) и представлява еротична noir-мистерия, в която детектив се влюбва във вдовицата на жертвата, чието убийство разследва. В главните роли влизат Пак Хе Ил („Memories of Murder“, „The Host“) и Тан Вей („Lust, Caution“, „Хакер“).

Ако и вие сте като нас фенове на Парк Чан-Уук, не ви е необходимо да знаете нищо друго и да гледате каквото и да е, за да поставите „Decision to Leave“ в списъците ви с очаквани филми, но все пак не пречи да хвърлите едно око на споменатия първи трейлър, в компанията на два клипа и още едно промо.

Изглежда чудесно и нямаме търпение. Посрещаме всеки филм на Парк Чан-Уук с огромен кеф и „Decision to Leave“ не е изключение. Очакваме наистина дълбока, провокативна история и много, много „кино“. Ако сте гледали поне едно от драматичните произведения на Парк, знаете какво имаме предвид. Определено това е един от най-очакваните от нас филми, не само от Кан, но и за годината.

За финал вижте и един постер.

dtl-posster-20220510

Режисьор на „Decision to Leave“ е Парк Чан-Уук („Oldboy“, „Thirst“, „Stoker“, „The Handmaiden“), който е и сценарист, наравно с Чон Со Кьон („I’m a Cyborg, But That’s OK“, „Thirst”, „The Handmaiden“). В ролите са Пак Хе Ил, Тан Вей, И Джонг Хьон, Ко Гьонг Пьо, Пак Йонг У и др.

Премиерата е на 17 май в Кан, а широкото разпространение на филма в Щатите и голяма част от света се очаква тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *