Преди известно време представихме трейлър на показната и в родните кина камерна трилър-мистерия „Поле на смъртта“ и за пореден път отбелязахме колко много обичаме този тип филми, как, в името на тази ни любов, сме готови да изтърпим всякакви глупости и как, ако положението се окаже нетърпимо (както се оказа случаят с „Полето“), бързо забравяме и продължаваме напред в търсене на следващото (надяваме се) по-качествено „high-concept“ предложение. И ето, че в полезрението ни попада френският трилър „Blast“.

Филмът е дело на дебютиращия като режисьор и сценарист Ваня Пейрани-Вине и разказва за експерта по обезвреждане на бомби Соня, която се оказва заключена в колата си заедно с двете си деца, докато мъжът ѝ остава отвън. Автомобилът е миниран и Соня влиза в надпревара с времето, за да спаси всички, преди бомбата да се активира. Задачата няма да е лесна и единствената помощ, на която може да разчита тя, е на колегите ѝ Игор и Камил. Ще успее ли наред с живота си и този на децата, Соня да спаси и брака си и кой стои зад поставянето на бомбата?

Вижте трейлъра на „Blast“ сега.

Не смятаме, че „Blast“ ще бъде нещо наистина качествено, при все че има награда от Grimmfest, където е била премиерата му, но бихме му хвърлили око заради любовта ни към подобен род филми. Принципно фактът, че е френски, би бил плюс – винаги се радваме да разнообразим „американските схеми“, но си мислим, че това е един от случаите, в които малко щатско влияние нямаше да се отрази зле. Пък и сравнително наскоро си взехме дозата френски камерни трилъри с „Oxygen” и „Meander“.

Вижте и два плаката.

blast-poster-1-420220531 blast-poster-2-420220531

Режисьор на „Blast“ („Déflagrations“) е Ваня Пейрани-Вине, който е и сценарист наравно с Пабло Барбети. Оператор е Тиери Арбогаст („Леон“, „Петият елемент“, „Жана д’Арк“, „Пурпурните реки“, „Фаталната жена“). В ролите са Нора Арнезедер, Алика Дел Сол, Пиер Кивит, Олга Коротяева, Едуард Монтут, Сара Мортенсен и др.

Филмът вече може да бъде гледан в интернет „по втория начин“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *