Забавихме се малко с представянето на Алисия фон Ритберг в ролята на младата наследница на династията Тюдор – Елизабет. Междувременно ни споходиха неизбежните сравнения (не само визуални, с оскаровия фаворит на Шекар Капур от преди четвърт век) с миналото, с дързостта и силата на филмовите интерпретации и с безспорната енергия и магнетично въздействие, които излъчва образа на една от най-силните дами в историята на Англия в изпълнението на 29-годишната Кейт Бланшет.

В новата телевизионна поредица „Becoming Elizabeth“, чиято премиера предстои в платформата Starz, младата Елизабет е въвлечена в политическите сплетни и драматични турбуленции, които се завихрят след смъртта на баща ѝ Хенри VIII. Ето как изглежда XVI век през погледа на Аня Рейс, сценарист и създател на сериала.

Основният акцент в развоя на сюжета на „Becoming Elizabeth“ ще бъде поставен върху непознатите за широката публика истории от ерата на Тюдорите, които ще оформят образа на една осиротяла девойка, която постепенно се превръща в най-влиятелния човек в сериозен период от историята на средновековна Англия.

Ролята на сестрата на Елизабет – Мери, е поверена на Ромола Гараи, като деветгодишният Едуард, коронясан за крал като наследник от мъжки пол, се изявява Оливър Зитерстрьом („The Romanoffs“), а в ролята на вдовицата на Хенри е Джесика Рейни („Patrick Melrose“); Том Кълан („Black Mirror“) поема образа на Томас Сеймор, който става доведен баща на Елизабет; Джон Хефърнан („The Crown“) е дюкът на Съмърсет, който поема задълженията на Лорд протектор в момента на смъртта на стария крал.

Сред сметки за уредени бракове, убийствени спорове и стремеж за надмощие между благородниците, Елизабет се откроява като млада личност, която няма желание за са подчинява на нечии инструкции или заповеди и постепенно започва да подрежда сама съдбата си, за да се превърне в първата легендарна кралица на Англия.

В актьорския екип на „Becoming Elizabeth“ са още Джейми Блейкли („The Last Kingdom“), Александра Гилбрет („Tulip Fever“), Джейми Паркър („1917“), Лео Бил („Rare Beasts“), Бела Рамзи („Game of Thrones“), Еков Куорти („This Way Up“), Алекс Маккуин („Peaky Blinders“), Оливър Хюбанд („A Discovery of Witches“) и др. Изпълнителни продуценти на поредицата са сценаристката Рейс, Джордж Ормонд („National Treasure“, „Great Expectations“) и Джордж Фейбър („Shameless“, „The White Queen“), продуцент е Лиза Осборн („Man in an Orange Shirt“).

Премиерата на „Becoming Elizabeth“ е по Starz на 12 юни 2022. Ще хвърлим едно око на отзивите от страна на публиката, след като хората споделят впечатления.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *