Всичко тече, всичко се променя, само киноиндустрията се върти в кръг и най-различни създатели на култови класики решават, че искат да се занимават не с нещо оригинално, а с римейки, рибуути и… продължения. Класикът Роб Райнър не прави изключение – наскоро се появи информация, че тайфата около осемдесетарския „This Is Spinal Tap“ иска да се събере отново заедно, за да продължи групарската сага. Райнър, който режисира през годините „This Is a Spinal Tap”, „Stand By Me”, „Когато Хари срещна Сали”, „Мизъри”, „Доблестни мъже”, „Ритни камбаната с финес”, прави своя дебют през 1984 година със странното мокументари, посветено на шумните грубияни от изфантазираната английска хеви-метъл банда. Почти четири десетилетия по-късно целият творчески колектив е решил да се събере отново и да работи по продължение на култовата история.

Макар на някой да изглежда странно тази обсесия по 80-те години на ХХ век, беловласите вече Майкъл МакКийн, Хари Шиърър и Кристофър Гест, които са и съсценаристи на оригинала, се завръщат в заверата да бъде направен „This Is Spinal Tap II“, като Райнър отново ще влезе в ролята на режисьора (в кадър), който проследява премеждията на групата. Той споделя пред Deadline, че почти не минава ден, в който някой да не го попита „Защо не направите продължение?“ Е, вече се е появила правилната идея, около която си струва да се действа – затова екипът ще почете оригиналния филм и ще „побутне“ историята към последващо развитие.

Сред нещата, които са (може би) малко известни, е фактът, че актьорите и членовете на групата всъщност пишат текстовете и музиката на песните, които изпълняват, и вече са се събирали на няколко пъти през годините на съвсем сериозни рок концерти. Ето какво споделя Роб Райнър по темата:

Те са свирили в Роял Албърт Хол, на стадион Уембли, в Европа. Техният мениджър наскоро си отиде от този свят, а вдовицата му, която е наследила договора споделя, че Spinal Tap им дължат още един концерт. За да не се стигне до съд, те трябва да загърбят всички противоречия по между си, да се съберат отново и да направят този концерт.

Райнър се надява да успее да събере интересни лица, които да се включат като комео-образи в бъдещия филм. Поставена е и премиерна дата от продуцентите Castlerock Entertainment – 19 март 2024 година, 40 години след оригиналния филм, който върви по тънката граница между глупавите шеги и забавното остроумие на своите създатели. А за всички, които не са гледали „This Is Spinal Tap“ и нямат представа за какво иде реч в тази новина – ето трейлър на филма от 1984 година и едно любопитно „разяснително“ видео. Enjoy!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *