Един от престижните предстоящи филми, които нямаме търпение да видим от мига, в който разбрахме за съществуването на идеята, е „Maestro” на Брадли Купър. След като проектът беше замислен още преди години и му отне време да стигне до продукция, сега вече снимките са започнали и от Netflix ни представят първи официални кадри, от които не бихме могли да бъдем по-доволни.

Първо ще припомним, че това е вторият филм, който Брадли Купър ще режисира след „Роди се звезда“ и очевидно е много запленен от историята. Интересното е, че Стивън Спилбърг, който някога сам е планирал да режисира, собственоръчно е „връчил“ проекта на Купър и му е казал, че трябва той да го поеме. Дори и някой да не е огромен фен на режисьорския му дебют, трябва да признаем, че Купър очевидно е впечатлил правилните хора и те му имат доверие – „Maestro” е продуциран от Стивън Спилбърг и Мартин Скорсезе – по-тежки имена от това просто няма накъде. А от кадрите по-долу се вижда, че доверието на двамата ветерани вероятно ще се оправдае, защото са не просто невероятно красиви, но успяват да ни ентусиазират още повече.

Както вече сме отбелязвали, „Maestro” ще проследи впечатляващия живот на Ленард Бърнстийн, композиторът на мюзикъла „Уестсайдска история“ и саундтрака на филма „On the Waterfront”, активист за равни права и против войната във Виетнам, диригент, съпруг, баща и какво ли още не. Не просто истински иконична фигура в музикалната и театрална сцена, но явно и човек с повече от интересен личен живот, Бърнстийн е вдъхновил безброй хора, сред които и Брадли Купър. Заради това Купър отново не просто ще режисира, а ще поеме и главната роля на Бърнстийн, а като съпругата му и майка на трите му деца Фелиша Монтеалегре ще видим изключителната Кери Мълиган.

Най-интересното от всичко, което ни показват кадрите, е че Купър ще изиграе Бърнстийн поне в два различни времеви периода и (да не казваме голяма дума) изглежда директно е абонирал департамента си по грим за номинация за „Оскар“. Вижте какво имаме предвид сега:

Maestro-2 Maestro-3 Maestro-1 Maestro-4 Maestro-5

Maestro” е режисиран от Брадли Купър, който е написал и сценария заедно с Джош Сингър, носител на „Оскар“ за прекрасния „Спотлайт“. В главните роли ще видим Брадли Купър, Кери Мълиган, Мат Боумър и Мая Хоук.

Премиерна дата все още не е обявена, снимките текат в момента, но си представяме, че Netflix ще искат да го пуснат още за предстоящия награден сезон. Ще следим новините внимателно и ще споделим веднага всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ще чакам филма с интерес, защото това е един от любимите ми диригенти, чието име не беше добре да се споменава в Тодор-Живкова България, тъй като е американец.