Не е минал и месец откакто видяхме първите тийзъри и плакати на новия кино проект на Дейвид Кроненбърг от осем години насам „Crimes of the Future”, а вече имаме чисто нов трейлър. Премиерата на филма наближава и рекламната кампания се засилва все повече.

Припомняме ви, че „Crimes of the Future” е част от официалната селекция на фестивала в Кан и по-късно този месец там ще се състои и самата премиера. Зрителите ще могат за първи път да се насладят на новия филм на един от майсторите на body horror-a.

Вижте и новата реклама:

Лишен от всякаква цензура, този кратък трейлър ни показва почти всички аспекти от творчеството на канадския режисьор, които го направиха толкова популярен и обичан преди години. Със сигурност предупрежденията на тези, които са успели да гледат специалните прожекции на филма, не са напразни и нямаме търпение да видим какво толкова ги е шокирало.

Ето какво ни очаква:

Crimes of the Future” ще ни покаже един свят от близкото бъдеще, в който човечеството се опитва да се адаптира към синтетичните промени около тях. Тази еволюция кара хората да се променят, да изпадат в метаморфози, променяйки изцяло своя биологичен външен вид. Както с всяко ново нещо, някои хора прегръщат промените, а други се опитват да ги ограничат и дори забранят. Независимо от действията на недоброжелателите, така наречения “ускорен синдром на еволюцията” се разпространява бързо.

Филмът ще се фокусира върху Сол Тенсър, любим на много театрален изпълнител, който е приел своята еволюция. Той си изкарва хляба като изгражда нови органи в тялото си и след това ги изважда в реално време пред обичаната си публика. С времето обаче едновременно правителството и странна нова субкултура са привлечени от действията му. Сол ще трябва много бързо да реши какво би било най-шокиращото изпълнение в неговата кариера.

Ето какво споделя и самият Дейвид Кроненбърг за своя нов филм:

Crimes of the Future” е медитация върху човешката еволюция. Начините по които е трябвало да вземем контрол над процеса, защото сме създали силни среди, несъществуващи до този момент. Това е и еволюция на нещата, които съм правил преди. Зрителите ще видят ключови референции към други сцени от предишни мои филми. Това е продължение на моето разбиране за технологията и връзката ѝ с човешкото тяло. Технологията винаги е била като продължение на тялото, дори и когато изглежда механична и нечовешка.

Вижте и още един официален плакат, отново фокусирайки се върху body horror аспекта на филма:

crimers-poster-20220508

Crimes of the Future” е режисиран и написан от Дейвид Кроненбърг („Видеодрум“, „Голият обяд“, „Катастрофа“,  „Тъмно минало“, „Източни обещания“, „Космополис“). В ролите ще видим Виго Мортенсън, Леа Сейду, Кристен Стюарт, Скот Спийдман, Дон Маккелър, Лихи Корновски, Таная Бийти, Надя Литз и други.

Официалната премиера ще е по време на фестивала в Кан по-късно този месец. От 10 юни тръгва и по кината в цял свят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *