Мина близо година откакто научихме, че 20th Century Studios, заедно с режисьора Дан Трактенбърг, не само са започнали работа по нов филм от толкова любимата ни поредица за Хищника, но и почти са го завършили. Тогава работното му заглавие беше „Skulls”, но преди около шест месеца стана ясно, че ще се казва „Prey” и ще бъде предистория, развиваща се триста години назад във времето. Основни действащи лица ще са племето на команчите, които ще трябва да се изправят срещу безмилостния извънземен ловец.

Тези дни не само, че получихме толкова чаканата премиерна дата, но също така имаме възможност да видим първите кадри от новия филм. Тийзърът е изключително кратък и не показва кой знае какво, но имайки в предвид колко скоро ще е премиерата, със сигурност ще видим и по-дълги и подробни реклами в близкото бъдеще.

Вижте и въпросния трейлър:

Огромни почитатели сме на Хищника, както и на повечето му продължения (извращението на Шейн Блек още се опитваме да забравим), но се налага да изразим огромния си скептицизъм тук. Разбираме идеята, на теория дори звучи обещаващо, но все пак… Хищникът е силно развит извънземен организъм с арсенал, който накара дори ветерани като Арнолд Шварценегер и Дани Глоувър да се изпотят сериозно. Как група индианци с лъкове, стрели и брадви ще имат по-голям шанс срещу подобна машина за убиване?

Разбира се, не искаме да бъдем лоши пророци. Стискаме палци да се е получил читав филм и ще го гледаме, но без каквито и да е очаквания. Както споменахме по-горе, „Prey” ще се развива триста години назад във времето и ще разказва за първото посещение на Хищниците на нашата планета. В основата си това ще е историята на младата Нару (Амбър Мидтъндър, „Legion”). Тя е изключително умел войн, който ще трябва да се изправи срещу половите норми на своето племе и да наруши множество традиции, за да може да се докаже пред останалите мъже. За нейна изненада опасността, която застрашава селото им, се оказва нещо много по-опасно и смъртоносно от най-големите ѝ очаквания. Битката между двамата се очертава да бъде жестока и безмилостна, защото Нару е готова на всичко, за да предпази семейството си.

Основната цел на създателите на филма, както и те самите споделят в различни интервюта, е било да пресъздават една изключително автентична атмосфера. Продуцентката Джейн Майърс е част от команчи общността и винаги е отдадена на максимална автентичност в тази посока. Поради тази причина по-голяма част от участниците в „Prey” са с индиански корени.

FS4dagNWUAESEUC

Новият филм за Хищника ще бъде режисиран от Дан Трактенбърг („10 Cloverfield Lane”) по сценарий на Патрик Айсън („Jack Ryan”, „Treadstone”). В ролите ще видим Амбър Мидтъндър, Дакота Бийвърс, Сторми Кип, Мишел Триш („The Journey Home”), Джулиън Блак Антелоп („Tribal”) и други.

Премиерата е насрочена за 5 август по стрийминг услугата на Hulu. За съжаление „Prey” няма да получи разпространение на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ясно!!! Малко индианско девойче – 40 кила с мокри дрехи ще победи хищника?! Стига, бе! Ха-ха-ха! Тази политкоректност ще им изяде главата на хамериканските студиа! Филмът няма да получи разпространение на голям екран?! Шокирах се! Ха-ха!
    Явно новата подпалвачка и този „хищник“ ще се борят за най-бездарна творба на годината!

  2. Тя е изключително умел войн, който ще трябва да се изправи срещу половите норми на своето племе и да наруши множество традиции, за да може да се докаже пред останалите мъже.

    Майко милааааа….

    Иначе няма нищо лошо в една читава предистория… Ако си спомянте в двойката главния Хищник накрая даде на Дани Глоувър един барутняк от 1770 и нещо си година… така че може да се навържат нещата. Само че дали ще излезе нещо читаво, просто… Може, ако просто хищника накрая си замине, защото не виждам никакъв шанс как да го убият в средновековието…

    Естествено ще измислят някаква абсолютна тъпотия и ще развалят целия филм…

  3. Чакай! Да не би да готвят по-голяма изненада?! В „уокнатите“ филми не се говори или извършва насилие, а се говори за любов, най-вече за обратна такава! Да не би хищника да си смени пола накрая и да вземат да се ФлюбАт с девойчето?! Това вече ще е оригинален сценарий ! Ха-ха-ха!