Кристофър Уокън ще бъде падишах-император Шаддам в „Дюн: Част II“ на Дени Вилньов

от на 2022-05-14
 

Една много хубава новина, свързана с вселената на „Дюн“, ни оправи настроението в изминалата петъчна вечер – Дени Вилньов е избрал иконичния Кристофър Уокън да влезе в ролята на падишах-император Шаддам в предстоящия „Дюн: Част II“. И фактът, че Уокън е приел предложението му, ни вдъхва надежда, че работата по филма напредва и ни изпълва с удовлетворение, че още една от зловещите фигури в епоса на Франк Хърбърт ще се сдобие с абсолютно перфектен кинообраз.

Излишно е да досаждаме с обяснения колко страхотни роли има във филмографията си Кристофър Уокън, с колко талантливи режисьори е работил през годините и как участието му в „Дюн: Част II“ ще обогати света, който продължава да конструира Дени Вилньов. Вече споменахме в новината за сериала „Dune: The Sisterhood“, че Флорънс Пю ще влезе в ролята на принцеса Ирулан, а най-вероятно Остин Бътлър ще се превърне в дивия племенник на барон Харконен – Фейд-Рота, по-малкият брат на звяра Рабан. За момента не е ясно все още кого ще избере Вилньов за ролята по-малката сестра на Пол.

В „Дюн: Част II“ публиката ще се срещне отново с емблематичните образи от епохалния роман, изиграни от Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендая, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Шарлот Рамплинг и Дейв Батиста. Началото на снимките е обявено за лятото, което наближава с пълна сила. Премиерата на дългоочакваната втора част се очаква да бъде на 20 октомври 2023 година.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Tor
  2022-05-16 at 12:15

  Най-тъжното е, че ще има Дюн 2…И великият Кристофър Уокън не би могъл да извади тази тъпотия от тинята и пясъците, в която е затънала. Ще вземе парите с приличие и ще продължи нататък…

  Отговор

 • Галин
  2022-05-18 at 13:46

  Така е!

  Отговор

 • kuku pipi
  2022-06-02 at 11:28

  Ти в кой свят живееш? Екранизацията на Дюн която излезна като част 1 е НАЙ-ДОБРАТА излизала някога. Нереално добър филм.

  Отговор

Коментирайте