Последно сме обръщали внимание на проблематичния „Ченгето от Бевърли Хилс 4” („Beverly Hills Cop 4“) през далечната 2016 година, когато по всичко изглеждаше, че филмът най-накрая ще бъде реализиран под режисурата на Адил Ел Арби и Билал Фалах, но както е видно, това се оказа поредният неуспешен опит за продължаване на популярната поредица. Разбира се, не сме очаквали, че дори и след толкова неуспехи, от Холивуд ще вземат да се откажат от идеята за нов филм, така че не сме изненадани от появилите се преди няколко дни новини, че по проекта отново се работи.

Deadline съобщават, че новият режисьор, който ще замести Арби и Фалах и ще застане начело на „Ченгето от Бевърли Хилс 4”, е широко неизвестният за масовата публика и дебютиращ в „голямото кино“ Марк Молой. Продуцент е титулярният за поредицата Джери Брукхаймър и макар да не е потвърдено официално, очакванията са, че Еди Мърфи ще се завърне в ролята на емблематичното ченге Аксел Фоли – при все че всякакви тъпотии могат да измислят, не вярваме, че ще направят голям филм без неговото участие.

Разликата между всички предишни опити за реализирането на „Ченгето от Бевърли Хилс 4” и сегашния е Netflix. Стрийминг гигантът закупи правата за франчайза от Paramount през 2019 г. и общо взето, въпросът вече не е дали филмът ще види бял свят, а кога точно ще се случи това. Знаем, че когато Netflix застанат зад проект, то той с почти 100%-ва сигурност стига до екран, особено когато говорим за някое популярно IP.

Лично ние харесваме първите два филма от поредицата, но въпреки че следим проекта през последните дванадесет години, откакто ни има, не изпитваме силни чувства към „Ченгето от Бевърли Хилс 4” и общо взето, не ни дреме особено дали ще го има или не. Разбира се, предпочитаме, ако стане, да не е помия, но няма да си го слагаме на сърце, ако случаят е такъв. Принципно един млад режисьор, който е израснал с екшъните от 80-те и 90-те (какъвто изглежда Молой) би могъл да направи нещо прилично, но коя точно от замесените страни  (Мърфи, Брукхаймър, Netflix) ще го остави да направи своя си филм?

Ще видим как ще протече развитието на проекта и ще се включваме с по-интересните неща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Трилогията е една от най-добрите екшън комедии, дано се получи нещо прилично