Когато става за дума за любимия ни тип филми – камерни трилър-мистерии, рециклирането на сюжети и внасянето на все по-нелепи елементи не ни е проблем и винаги сме на линия за поредното заглавие, което ни попада пред погледа. А ако то се окаже нетърпима брадва, забравяме го за минути и продължаваме напред в търсене на следващото, с което да си начешем крастата.

А новият такъв филм, на който обръщаме внимание, се нарича „Поле на смъртта“ („Escape the Field“). В него шестима непознати се събуждат в привидно безкрайно поле с царевица, като всеки от тях притежава само един-единствен предмет – пистолет с един патрон, кибрит, фенер, нож, компас и манерка с вода. С мистериозни сирени, звучащи в далечината, и капани на всяка крачка, групата осъзнава, че е въвлечена в игра на котка и мишка с невидимо зло и оцеляването им зависи от разгадаването на зловещ, смъртоносен пъзел.

Няма да ви обиждаме, като изреждаме филмите и литературните произведения, на които прилича сюжетът на „Поле на смъртта“, а директно ще пристъпим към представянето на трейлъра. Вижте го.

По всичко изглежда, че става дума за абсолютно клише в жанра, в което не можем да посочим дори и един елемент, който да се отличава с някакво по-високо качество. Както казахме в началото обаче, това не ни притеснява, защото обичаме да си причиняваме подобни евтинии, щом покриват изискването за „камерен трилър-мистерия“ и по тази причина смятаме да пробваме „Поле на смъртта“ някоя дъждовна неделя.

Вижте и един постер.

escape-the-field-poster-20220426

Поле на смъртта“ („Escape the Field“) е пълнометражен режисьорски дебют на Емерсън Муур, който е и сценарист наравно с Шон Уатън и Джош Добкин. В ролите са Шейн Уест, Тео Роси, Джордан Клеър Робинс, Тахира Шариф, Елена Джуатко, Джулиан Федър и др.

Българската премиера е насрочена за 13 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *