Тазгодишният сезон на наградите приключи и да, може би не всеки победител беше напълно заслужен, но поне и този път гилдиите, критиката и академиците не изневериха на тенденцията от последните години да оценяват чуждестранни продукции както в кино, така и в ТВ наградите си. Филми като „Drive My Car” и „The Worst Person in the World” несъмнено оставиха дълбока следа в сърцата на публиката и специалистите и получиха съвсем заслужено внимание, което отваря много нови врати за развитие на бъдещи проекти.

Затова не е и изненада, че Ренате Рейнсве – носителката на наградата за най-добра актриса от Кан за брилянтното си превъплъщение в споменатия „The Worst Person in the World” на Йоаким Триер, вече има нов проект на хоризонта. Той се нарича „The Governesses” и в него Рейнсве ще си партнира с носителката на награда „Изборът на критиката“ – модела Хойон Чонг, която се превърна в сензация след участието си в световния хит „Squid Game”. И за да стане актьорският състав още по-звезден, за капак към проекта се присъединява и отрочето на Джони Деп – Лили-Роуз.

The Governesses” е базиран на едноименния роман на френската писателка Ан Сер и проследява три гувернантки бунтарки, които с присъствието си променят изцяло домакинството, в което работят. Опиянявайки умовете на момчетата, за които се грижат, и разпалвайки въображението на бохемската двойка, която ги наема, трите дами изоставят задълженията си в търсене на еротични приключения.

Режисьор на филма ще е Джо Талбът, чийто дебют „The Last Black Man in San Francisco” беше много добре приет от публиката и спечели наградата за режисура на фестивала Сънданс през 2019. За написването на сценария на „The Governesses” Талбът си партнира с писателката и поетеса Оливия Гатууд. В ролята на продуценти ще влязат Ед Гини и Андрю Лоу от Element Pictures, както и Ангъс Ламонт и Роб Ричард от продуцентската компания Longshot Features, основана от Талбът.

Джо Талбът
Джо Талбът

Снимките на „The Governesses” ще са на територията на Испания като продукцията се осъществява с помощта на BBC Film. Те финансират проекта заедно с A24, на които е поверено и глобалното разпространение и с които Талбът е работил и по предишния си филм.

Радваме се да видим, че цялата тази мания на Холивуд да бъдат „diverse” и приобщаващи понякога води и до много добри резултати, особено ако това значи, че ще дават все по-широка платформа за развитие на творци, които преди това са оставали в сянка. Надяваме се и мини Деп да успее да усъвършенства леко уменията си, за да бъде поне малко на нивото на другите две дами.

В нашите очи „The Governesses” определено притежава привлекателност и ще ни е интересно да проследим развитието му, като ще отбелязваме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *