Аватар: Природата на водата“ („Avatar: The Way of Water“) е официалното българско заглавие на дълго подготвяното от ненадминатия Джеймс Камерън първо продължение на мегахита Аватар (2009), който със световни приходи от 2,84 милиарда долара продължава да е най-касовият филм на всички времена.

Действието на „Аватар: Природата на водата“ се развива 14 години след събитията в Аватар. Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца, но когато стара заплаха надвисва отново над Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна, търсейки помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват  плътно по петите…

Първият трейлър на филма ще може да бъде гледан в родните кина от 5 май, пред прожекциите на „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“.

Avatar2

Режисьор на „Аватар: Природата на водата“ („Avatar: The Way of Water“) е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник, Аватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уенслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Премиерата на 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

    1. Не е служ, а е официално потвърдено. Седмица по-късно след премиерата на Стрейндж, трейлърът ще е вече онлайн (ако не и по-рано).

  1. Леле !? Най-сетне !
    От 2014-та насам излиза все скоро или в края на текущата година….

    1. Тъй де, тъй. Просто като видях тия 14 години в статията, нямаше как да не ги изкоментирам. А и още е рано, винаги могат да го отложат за следващата коледа за да пасне на нумерологията 🙂

  2. Да, да съвсем случайно и в редна на нещата разликата от 14 г. и във филма и извън него да е такава.

  3. Джими Камерън е Шотландски боец:)
    Нашите внуци ще гледат края на епичната драма на сините котки. Дано и сюжета си струва на втория филм. Защото първият си беше преразказ на ,,Покахонтас“

    1. Едва ли… не ми се рови в по-старите новини, къде съм го писал, но още в началото на Операционата преди 10 години съм писал какъв ще е сюжета на филма.
      …. Естетсвено, че ще е повърхностен…