Ясно е, че в обозримото бъдеще постоянно ще виждаме филми и сериали, които са римейк/рибуут/закъсняло продължение или каквато там дума Холивуд решат да използват този път, за да опишат липсата си на оригинални идеи. Ако сме обречени на този модел, дълбоко предпочитаме това да се прави точно така, както е при проекта, за който ще споделим сега – да взимат стари, не особено известни филми (вместо обичани класики), да ги променят за нова аудитория и да ги кастнат добре.

Става дума за предстоящия сериал „Swimming With Sharks”, който е римейк на едноименния филм от 1994 г. с Кевин Спейси и Франк Уейли в главните роли. В новия вариант ще видим приятните за очите Даян Крюгер и Киърнан Шипка. Историята разказва за млада асистентка в холивудско студио, подложена на емоционален и вербален тормоз от шефката на студиото Джойс Холт. Докато всичко изглежда, че ще се върти около трудностите на младото момиче с издигането в кариерата и междувременните романтични авантюри, в които влиза с колегите си, всъщност бързо става ясно, че нещата приемат далеч по-тъмен обрат. След мистериозна смърт, нескопосаната стажантка бързо се превръща в обсебена преследвачка, която наднича в прозорците на шефката си и си се представя в нейната роля, но не „когато порасне“, а сега, на момента.

Вижте трейлъра сега:

Много ни харесва тонът, който този трейлър задава, който подсказва за полиран и добре направен трилър, разчитащ повече на изследването на героите си, отколкото на евтините обрати. Ще гледаме с удоволствие любимата ни Даян Крюгер както като елегантната и недостъпна шефка, така и в чувствителните й лични моменти на обикновена жена с проблеми във връзката си. Младата Киърнан Шипка изгражда стабилна жанрова кариера след участието си в „Mad Men“ и вероятно е позната на голяма част от по-младата аудитория като „новата Сабрина“ – ще ни е интересно да я видим тук, как използва вродената си невинност, за да измами околните и публиката. А Доналд Съдърланд е Доналд Съдърланд и ще го гледаме винаги, дори и участието му да е (както ни се струва) съвсем малко и просто „за престиж“.

sws-poster-20220316

Swimming With Sharks” е създаден за телевизия от Катлийн Робъртсън. Режисьор на всички шест епизода е Тъкър Гейтс („The Morning Show”, „Bates Motel”). В главните роли са Даян Крюгер, Киърнан Шипка, Доналд Съдърланд, Фин Джоунс, Томас Декър, Ерика Алекзандър, Рос Бътлър и Джерардо Челаско.

Сериалът ще бъде пуснат в стрийминг платформата The Roku Channel на 15 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *