Споделяли сме многократно, че сме големи почитатели на фантастиката, особено когато е използвана като отправна точка за разглеждането на най-наболелите въпроси на обществото ни. Затова и продължаваме да сме фенове на ненадминатия „Black Mirror“ – въпреки рязката промяна в качеството му в след първите сезони, все пак го намираме за един от най-страхотните сериали правени в последно време.

За съжаление, сега няма да говорим за нови епизоди на „Black Mirror”, нито пък за нов проект на Чарли Брукър, колкото и да ни се иска. Споменахме го обаче, защото се задава нов sci-fi проект, който в най-добрата си форма вероятно би бил нещо подобно на „Black Mirror”, за което можем само да му стискаме палци.

Става дума за „Mrs. Davis” – минисериал, написан от Тара Ернандес, която е работила по непоносимите, но несравнимо популярни ситкоми „The Big Bang Theory“ и „Young Sheldon” и Деймън Линделоф, познат на всички ни като създател на „Lost”, „The Leftovers” и новия “Watchmen”.

За момента не се знае много за на „Mrs. Davis”, освен че в главната роля ще видим Бети Гилпин („Glow”), която ще изиграе монахиня, бореща се срещу всевиждащ и всезнаещ изкуствен интелект. Студиото рекламира проекта като „изследване на вярата срещу технологията – епична битка от библейски и бинарни пропорции“, което признаваме, че е „catchy“, но в същото време не значи особено много.

Изкуственият интелект и неговите мащаби, са една от най-популярните и сложни теми в днешното общество, които едновременно носят много надежда и много страх на хората, така че виждаме тя е привлякла Деймън Линделоф. При все някои разочарования в кариерата му, принципно вярваме, че Линделоф може да напише интересна и завоалирана sci-fi история, която да изследва сложна тематика, но стои въпросът дали ще успее да реализира потенциала на хрумката си, без да изпада в евтини и скучни противопоставяния на религия срещу технология и „невъзможността“ им да съществуват заедно.

Mrs. Davis” е написан от Деймън Линделоф и Тара Ернандес, която също така ще бъде шоурънър. Повечето епизоди ще бъдат режисирани от Оуен Харис, работил по „Brave New World” и любимия на публиката епизод на „Black Mirror” – „San Junipero”.

Засега обявена премиерна дата няма. Продукцията е на стрийминг платформата Peacock.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Нулев потенциал! Ни момата на снимката има потенциал. Бих се сборил с нея.