Поредна седмица, поредна новина за адаптация на голяма и популярна игра. Едва ли за много ще е изнеада, че след „Uncharted”, „The Last of Us”, „Twisted Metal” и „Ghosts of Tsushima”, Sony са хвърлили око на още един от най-големите франчайзи в своя каталог. Става дума за екшъна „God of War”, който ще се превърне в сериал под шапката на Amazon.

В момента текат финалните преговори, но по първоначална информация създателите на „The ExpanseМарк Фъргюс и Хоук Отсби, както и шоурънърът на приключилия по-рано тази година първи сезон на „Wheel of TimeРафе Джудкинс, са сред екипа, нагърбил се със задачата.

Припомняме ви, че „God of War” стартира през далечната 2005 година за Playstation 2. Поредицата има седем игри (без да броим мобилната „Betrayal”) в колекцията си, като по-късно тази година се очаква и осмата „God of War: Ragnarok”. Първите пет попълнения ни представят главния герой Кратос, разправяйки се с всички познати древногръцки богове, че и отвъд тях. Последната, плюс предстоящата, прехвърлят действието сред норвежката митология, както и драстично променят познатия до този момент геймплей.

God of War” е брутална и сурова игра, която не щади насилието и напрегнатите битки с босовете си. Искрено се надяваме Amazon да запазят тези елементи и да ни покажат една красива и кървава вселена. Все още няма информация коя от многото истории ще изберат сценаристите, но имайки в предвид успеха на последната игра и предстоящото ѝ продължение, няма да се изненадаме ако Кратос бъде хвърлен директно сред норвежките митове и легенди. Разбира се, ще се радваме да видим и миналото му сред вечно воюващата Древна Гърция.

Самият Кратос също е много специфичен и ясно изразен персонаж със своя дебел басов глас, гола глава и татуировки. Кой според вас би паснал най-добре в тази роля?

Със сигурност ще следим развитието на проекта и ще ви информираме при нова информация.

За финал ви оставяме с трейлъра на последната игра, която има достатъчно история за поне два или три сезона.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Напревен в стила на GoT би могъл да стане зверски сериал, не като Уичър помията.
    имаше някъде фенски предложения Джейсън Момоа да играе Кратос, и на мен ми се струва супер.

    П.П. играл съм само тройката, и не знам дали в тези 7 игри включваш и МК9, но там беше DLC.

    1. Не, не го включвам. Такива дребни появи не се броят 🙂
      Момоа не е лоша идея, ама има много коса… не знам дали ще се обръсне за ролята хахах 😀

      ПП: Unpopular opinion, ама аз харесах Уичър сериала 🙂

  2. сега остава да постъпят като Ънчартед и да спретнат някое приключение на Кратос като младеж…

  3. Дано не се осъществи. Сценарни, финансови или каквито се сетите проблеми им пожелавам. Амазон вече се издъниха два пъти с популярни франчайзи.
    На хартия има потенциал но ако Амазон не са замесени!