The next wave of disaster has arrived!

Дори и да смятате, че не притежават някакви наистина високи качества, едва ли ще отречете, че норвежките катастрофични драми „The Wave“ и „The Quake“ най-малкото се отличават сред повечето подобни (най-често американски) филми от последните години – имат високи „production values“, разказват прилични, емоционални и драматични (било то и леко стандартни) истории и имат симпатични герои. Сега, част от техните създатели се завръщат към жанра с „The Burning Sea“, за да ни поставят в центъра на ново бедствие, този път обаче причинено от човек.

През 1969 г. норвежкото правителство обявява откриването на едно от най-големите петролни находища в света в Северно море, което поставя началото на изключително успешен период на офшорни сондажи. 50 години по-късно, последствията за околната среда започват да се проявяват – на дъното на океана се отваря пукнатина, което причинява срутването на нефтена платформа. Екип от изследователи се впуска в търсене на изчезналите, както и да прецени какви са причините за колапса. Част от групата е и операторът на подводница София, чийто любящ партньор Стиан попада в капан в морските дълбини и докато се евакуират съоръженията, тя трябва да се гмурне, за да го спаси. Скоро става ясно, че инцидентът е само началото на възможна катастрофа с апокалиптични размери.

Вижте трейлъра на „The Burning Sea“ сега:

Като почитатели на жанра бихме хвърлили едно око на „The Burning Sea“, като не очакваме да е нито по-зле, нито по-добре от споменатите „The Wave“ и „The Quake“, още повече, като се има предвид, че и създателите им са едни и същи. Другото (очевидно) сравнение, което ни идва наум, е „Deepwater Horizon: Море в пламъци“ на Питър Бърг, който беше изненадващо приличен. Ако получим нещо в този стил, ще бъде супер.

the-burning-sea-poster

Режисьор на „The Burning Sea“ е Джон Андреас Андерсен („Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama“, „The Quake“), по сценарий на Ларс Гудместад и Харалд Розенлов-Ег („The Wave“, „The Quake“). В ролите са Кристин Куят Торп, Хенрик Бьеланд, Ролф Кристиан Ларсен, Андрес Баасмо, Бьорн Флоберг и др.

Премиерата е на 25 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *