Често казваме, че колкото и да се стараем, новините около екранизациите на произведения на Стивън Кинг са толкова много, че просто няма как да обърнем внимание на всички, дори и да искаме. Например, преди броени дни научихме, че Дж. Дж. Ейбрамс готви сериал по последно излезлия му у нас роман „Били Съмърс“ (който според част от екипа ни е доста приличен) или че Уилям Садлър ще бъде Кърт Барлоу в подготвяния римейк на „Сейлъмс Лот”, но просто не успяхме да се насилим да го отбележим с новини. Паричната е, че в момента нямаме много ресурс, а и ентусиазмът ни за адаптации по Краля е на доста ниско ниво.

Сега обаче няма как да пропуснем да се включим, тъй като става дума за дебюта на първия трейлър на проект, който очакваме повече от десет години – римейка или новата версия на романа, ако предпочитате, на „Подпалвачката“ („Firestarter“, познат и като „Живата факла“). Филмът най-накрая беше реализиран от Blumhouse начело с Кийт Томас („The Vigil“) като режисьор, Райън Кийра Армстронг като Чарли, Зак Ефрон като баща ѝ Анди и Глория Рубен като, предполагаме, капитан Холистър?

Ако не сте запознати с историята, по-долу ще откриете кратък синопсис на последното издание на романа у нас, дело на „Бард“ (под заглавието „Живата факла“), а всичко останало за „Подпалвачката“ ще разберете от първия трейлър.

За съжаление, видяно ни изглежда като абсолютна генерика. Не сме имали кой знае какви очаквания, но все пак разчитахме този филм да бъде поне една идея по-добър от версията с Дрю Баримор от 1984 г., а нищо в този трейлър не ни кара да си мислим, че надеждите ни ще бъдат оправдани по какъвто и да е било начин. И не искаме да сме песимисти, но ни се струва, че „Подпалвачката“ ще бъде доста по-зле и от новия „Гробище за домашни любимци“, който, макар и разочароващ, поне направи опит да предложи нещо интересно, докато тук не виждаме и това. Жалко. За да си оправим вкуса, мислим за пореден път да си пуснем страхотния „Midnight Special“ на Джеф Никълс.

Ето и обещания синопсис, както и първия постер на филма.

Какво става, когато един зловещ научен експеримент излезе извън контрол? Какво се ражда от срещата между невинността и злото?

Мъж и жена се подлагат на свръхсекретен правителствен експеримент, целящ създаването на необикновени психически способности. По-късно двамата се женят. Ражда им се дъщеря. Но още от първите си дни момиченцето загатва за дивата и ужасяваща сила, която расте в него. Родителите отчаяно се опитват да овладеят тази сила и да научат детето да се държи „нормално“. Правителството иска „творението“ си обратно – за своите собствени безумни цели. Иска огъня!

firestarter_xlg

Режисьор на „Подпалвачката“ („Firestarter“) е Кийт Томас („The Vigil“), по сценарий на Скот Тиймс („The Quarry“, „Хелоуин убива“). В ролите са Райън Кийра Армстронг, Зак Ефрон, Глория Рубен, Сидни Лемън, Майкъл Грейайс, Тина Янг и др.

Премиерата е насрочена за 13 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. За съжаление даже не е генерика, а пародия на книгата на С. Кинг! Само от трейлъра и се скъсах да се хиля! Ха-ха-ха! Е, това е днешното кино – политкоректност и бездарие!

  2. Книгата ми е една от любимите на Кинг (и повече ми допада „оригиналното'“ заглавие, под което се появи за пръв път у нас, през 80-те- „Живата факла“, това с „Подпалвачката“ ми звучи като няк’ва дребна улична хулиганка, дето пали коли щото има проблеми в училище 😀 ), обаче и аз не виждам причина да гледам филма.

    П.П. Еххххх, а представяте ли си какво чудо можеше да направи Дарабонт с този материал 🙂 ?!!!!!!!

  3. Другаря Кинг явно много е закъсал за финикийски знаци щом толкова години позволява на всеки който пожелае да се гаври с творчеството му.
    Тук потенциал няма!