Повече от четири години нищо не се чуваше за подготвяната холивудска адаптация на „Човек на име Уве“ („A Man Called Ove“). Преди няколко дни Deadline разпространиха новината, че Марк Форстър се е ангажирал с амбициозната задача да „преведе“ за англоезичната публика, режисираната от Ханес Холм и получила две номинации за „Оскар“ (за най-добър чуждоезичен филм и грим и прически) шведската екранизация на едноименния бестселър на Фредрик Бакман.

Припомняме, че романът „Човек на име Уве“ на Бакман се появява на бял свят през 2012 година, преведен е на 43 езика и стои в списъка на New York Times с най-продавани творби в продължение на 77 седмици, а с новата му адаптация се е нагърбил двукратно номинирания за „Оскар“ автор Дейвид Магий („Животът на Пи“, „Мери Попинз се завръща“). Няма да пропуснем да отбележим отново и най-сериозния (за момента) „плюс“ на проекта – включването на Том Ханкс в главната роля, за което знаем отдавна и този факт си остава непроменен!

В богатата режисьорска филмография на Марк Форстър има всякакви филми – трогателни драми, биографични истории и високобюджетни продукции, като втория 007 на Даниел Крейг „Спектър на утехата“; последното негово творение, което излезе на екран, разказваше за порасналия Кристофър Робин (в ролята Юън Макгрегър), който среща стария си приятел Мечо Пух и открива отново радостта от живота… В момента Форстър завършва работата си по „White Bird: A Wonder Story“, но преди да започне снимките на „Човек на име Уве“ трябва да се финализира сценария на бъдещия филм – очакванията са това да стане след няколко месеца.

Макар да ни се иска Том Ханкс да очарова зрителите с историята, създадена от Бакман, за момента ще се заредим със здравословен скептицизъм по отношение на този стар/нов филмов проект. Негов продуцент е Рита Уилсън, а за премиерна дата е все още много рано да се говори.

Узнаем ли още новини, задължително ще споделим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments