Tрейлър на „Sundown“ на Мишел Франко с Тим Рот и Шарлот Генсбур

от на 2022-01-23
 

Доста време „отлежаваше“ погледът към този трейлър в нашите новинарски дебри, за да дойде най-сетне времето, когато да поставим специален акцент върху един от филмите, представени за първи път в програмата на Венеция миналия септември.

Sundown“ на Мишел Франко („New Order“, „Chronic, „Los Herederos“) е приет доста добре от киноспециалистите, както ще видите от отзивите, преплетени в кадрите на този трейлър, а присъствието на Тим Рот и Шарлот Генсбур е гаранция за актьорски перфекционизъм в изпълнението на предизвикателната задача, поставена им от сценариста-режисьор.

Екзистенциалните проблеми са универсален източник на всевъзможни емоции – съвсем естествено и разбираемо, всеки зрител ще открие в този филм различни акценти. Опасности, сюрреализъм, тотална невъзможност да се предвиди накъде отива сюжета, какво да очаква публиката като развръзка – всичко това присъства като загатнати детайли в трейлъра на „Sundown“.

Мишел Франко целенасочено е позиционирал действието в Акапулко, Мексико:

За мен беше шокиращо да открия, че градът, в които съм прекарарал толкова прекрасни лета в детските си години, се е превърнал в място, изпълнено с насилие.

А ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Нийл и Алис Бенет са съпрузи и заедно с порасналите си деца Колин и Алекса прекарват ваканцията си в Мексико, докато спешен инцидент не ги принуждава да съкратят престоя си в Акапулко. Когато един от тях нарушава реда в семейството, бълбукащото напрежение излиза на повърхността и всички усещат наближаващото сериозно сътресение…

Самюъл Ботъмли и Албертин МакМилан са в ролите на децата на семейство Бенет, във филма участват още Язуа Лариос и Хенри Гудман. Премиерата на филма в Щатите е в избрани киносалони и онлайн на 28 януари 2022 година.

Завиждаме на всички, които ще имат възможност да видят поредното впечатляващо (не се съмняваме!) изпълнение на Тим Рот!

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте