Трейлър на „Sharpshooter“ на китайската легенда Джан Имоу

от на 2022-01-10
 

Миналата година по някое време коментирахме нестихващия творчески ентусиазъм на Джан Имоу, ала колкото и да обожаваме филмите му от миналия и началото на този век, не сме склонни да се съгласим с предположението, че проектите, по които работи в последните години, са естествено продължение на творческите му търсения. Или може би сме прекалено привързани към периода, в който обръщаше специално внимание на легендарни сюжети и умело ги превръщаше във визуално пиршество…

Въздишките по минало великолепие не са от полза в настоящето – в новата година се очаква премиерата на най-новия филм на вече 70-годишния велик китайски режисьор – „Sharpshooter“. За последното десетилетие това е негова осма пълнометражна творба, като премиерите на някои от тях са били в Кан, Венеция, Сан Себастиан, Берлин. И докато се очакват новини около предишния му филм „Under the Light“, който е завършен през 2021 година, в мрежата вече се появи трейлър на снежната му снайперистка история – вижте:

Впечатляващи откоси, безпощадна точност на мерника, открояващи се графични детайли – дори за незапознатите с майсторството на Джан Имоу е ясно, че този режисьор знае как да реализира максимално ефективно идеите си. Историята проследява 22-годишния снайперист Джан Таофан, който поставя рекорд по време на Корейската война, като поразява смъртоносно или ранява 214 американски войници с 435 изстрела за 32 дни (само източните народи са способни на такава педантичност в статистиката!).

Сигурни сме, че дори този трейлър може да откаже заклетите пацифисти от идеята да обърнат внимание на най-новия филм на Имоу, но той надали ще се трогне от няколко хиляди (потенциални) зрители по-малко – разпространението на „Sharpshooter“ във великата китайска страна и (защо не и в двете части) на корейския полуостров е повече от сигурно. Премиерата в китайските киносалони е предвидена за 1 февруари 2022, като за момента не е ясно дали и кога може да се очаква филмът да се появи и по щатските и/или европейските екрани.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2022-01-10 at 18:39

  Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение

  Отговор

 • Кирил
  2022-01-11 at 14:00

  Май Джан Имоу е играл преди това някоя игра от поредицата Sniper Elite. Няма лошо, ще го погледна като излезе на читаво копие.

  Отговор

 • jo
  2022-01-11 at 20:17

  „Shadow“ ми хареса доста.

  Този малко ми бяга като идея… някакакъв патриотизъм се лее. Няма лошо и за такова кино.

  Отговор

Коментирайте