Руни Мара ще бъде Одри Хепбърн в биографичен филм на Лука Гуаданино

от на 2022-01-10
 

Следим внимателно всички проекти, с които се свързва името на Лука Гуаданино, защото смятаме, че той е един от най-впечатляващите режисьори, работещи днес и заради него бихме гледали всякакъв филм – любовна драма, хорър или какъвто и друг жанр, с който реши да се заеме. В момента той привършва канибалската любовна история „Bones & All” и макар че не сме сигурни кой от другите му планирани проекти ще бъде следващ в графика му, добавяме още една любопитна идея към възможните.

Според различни източници за киноиндустрията, Гуаданино се е споразумял с Apple TV+ да направи за тях биографичен филм за Одри Хепбърн, в който Руни Мара ще влезе в ролята на иконичната актриса. Това ни се струва като „match made in Heaven“ между студио, режисьор, звезда и сюжет – за да се разкаже подобаващо историята на Хепбърн, със сигурност ще трябва да се заложи на блясък, а малко хора могат да снимат блясък и очарование, както Гуаданино го може. За блясък обаче трябват пари, а пари Apple имат в изобилие.

За един такъв биографичен филм, естествено, е особено важно кой ще влезе в главната ролята и намираме Руни Мара за много подходящ избор. Въпреки че не е сред любимите ни актриси, все пак винаги сме я намирали за интересна и способна, а и сме виждали нейни впечатляващи изпълнения най-вече в драматични истории като „Каръл“ и „Призрачна история“. Разбира се, веднага виждаме и чисто физическите прилики, които правят Мара много подходяща за ролята.

Сигурни сме, че всички познават името Одри Хепбърн и дори и да не са гледали нито един от известните й филми като „Roman Holiday“ или „My Fair Lady“, едва ли има човек, който не познава иконичната й визия с черната рокля и перлите от „Breakfast at Tiffany’s“. Хепбърн без съмнение е една от най-големите звезди от Златния век на Холивуд, но също така нейната история има повече да разкаже, отколкото просто кариерата на една кино актриса. Хепбърн е родена в аристократично семейство, една от малкото носители на най-престижната колекция от награди „ЕГОТ“ („Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“), а в по-късните си години е отдадена на хуманитарни каузи, прекарвайки години в работа с някои от най-бедните общности в Африка, Азия и Южна Америка като представител на УНИЦЕФ.

Искаме да кажем, че нейния живот е наистина интересен и нямаме съмнение, че ще си струва да се разкаже и то именно от такъв успешен и добър режисьор с изключително разпознаваем и впечатляващ визуален стил, какъвто е Лука Гуаданино.

За момента допълнителен актьорски състав или стартова дата на продукцията не са обявени, но ще следим внимателно за още новини за проекта.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте