Майкъл Бей, Гарет Еванс и Патрик Хюз готвят нова версия на „The Raid” за Netflix

от на 2022-01-11
 

Холивуд отдавна е вдигнал мерника на екшън бижуто „The Raid” и се мъчи да му спретне римейк, но нещата така и не се получаваха, като последният „misfire” беше преди пет години, когато Джо Карнахан и Франк Грило се бяха нагърбили със задачата. Сега отново чуваме за раздвижване около проекта и този път изглежда, че новата версия е неизбежна, тъй като зад бъдещия филм застават Netflix, които много рядко пропускат.

Допълнителна увереност, че този път римейкът на „The Raid” наистина ще бъде реализиран, са имената, които се включват в творческия екип – съвременните екшън идоли Майкъл Бей, Патрик Хюз и режисьорът на оригинала Гарет Еванс. Информацията идва от Deadline, които съобщават, че Майкъл Бей ще влезе в ролята на продуцент, Патрик Хюз ще бъде режисьор, както и сценарист наравно с Джеймс Бофорт, а Гарет Еванс ще изпълнява длъжността изпълнителен продуцент.

Действието на новия „The Raid” ще бъде пренесено от Индонезия във Филаделфия и по-точно в частта, наречена Badlands, където има изобилие от (продавани свободно) наркотици и твърде висока престъпност. В центъра на историята е елитен отряд от агенти на DEA под прикритие, които са по следите на неуловим наркобос.

Ето какво споделят продуцентите на филма:

Много сме развълнувани за уникалната визия, която Патрик има за „The Raid”. Отчетливо оригинален поглед към историята, отдаващ дължимото уважение на първия филм и в същото време внасящ свежа и различна перспектива, които му дават нова, собствена посока в екшън жанра.

Да, да, чували сме ги тези. Като цяло не сме променили мнението си, че „The Raid”, който е един от най-добрите екшън филми от последните десет години, няма нужда от римейк, но няма да седнем и да плачем. Каквото и да ни сервират като краен резултат, филмът на Гарет Еванс ще си остане еталон в жанра и нищо не може да промени този факт. Ще следим развитието на проекта и ще видим какво ще ни сервират. Може пък да е един от онези (изключителни) случаи, в които римейкът е по-добър. Да, и ние не го вярваме, ама…

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2022-01-11 at 18:14

  Защо бе мама ви проста? Кому е нужно това? Нека позная, накрая от този отряд ще остане само един черен джендър който ще бие лошите бели.
  Мама ви проста недоклатена.

  Отговор

 • radi
  2022-01-11 at 18:15

  Жан Клод Ван Дам ако беше по-млад щеше да пасне за главната роля :)

  Отговор

 • Охлюв
  2022-01-12 at 08:35

  Това явно ще го играе USA Edition, защото освиненото американско племе го мързи да чете субтитри. Дори и с Евънс в екипа няма шанс да направят по-наточена тупалка.

  Отговор

 • Dexter
  2022-01-12 at 09:43

  Със сигурност няма да го има първичния екшън от оригинала

  Отговор

Коментирайте