Джони Деп влиза в ролята на Луи XV за новия филм на актрисата и режисьор Мейуен

от на 2022-01-30
 

Преди известно време в мрежата се появи новина, че една дама ще предложи провокативна роля на Джони Деп, при това извън конюнктурата на холивудския скептицизъм към качествата на актьора. Какъв по-добър шанс за Джонката, който очевидно се чувства много по-добре на европейска територия – той обиколи няколко престижни фестивала като Карлови Вари и Сан Себастиан през 2021 година, и го посрещнаха като звездата, която помним, че беше преди десетилетия.

Джони Деп ще работи по новия проект на познатата като Мейуен френска актриса и режисьор Мейуен Льо Беско (бивша съпруга на Люк Бесон, участвала в „Леон” и „Петият елемент”), която има амбицията да разкаже част от живота на Луи XV. Деп ще поеме ролята на обичания от французите представител на Бурбонската династия, правнука на Луи XIV „Краля слънце“, който управлява една от на-силните и авторитетни европейски монархии от коронацията си през 1722 година (когато е 12 годишен!) до 1774 година, а Мейуен ще поеме ролята на прочутата графиня дю Бари, която е 33 години по-млада от краля и заема мястото на негова фаворитка след смъртта на прочутата негова любовница, маркиза дьо Помпадур. За момента според информацията, публикувана във френския сайт Satellifax и препредадена от Variety, снимките трябва да започнат през лятото и, разбира се – основното място, ангажирано за целта, ще бъде Версай!

Заглавието на филма и сюжетът му са пазени в тайна, но ако съдим по историческата хронология, действието ще се развива в последните десет години от живота и управлението на Луи XV. Продуценти са компанията Why Not Productions, които стоят зад „A Prophet“, а за световното разпространение на филма отговарят Wild Bunch International. Режисьорските проекти на Мейуен в последните 10 години са благосклонно приети от френската и международна филмова общност – семейната драма „DNA“ бе ябявена като част от официалната селекция на Кан в годината на неговото отсъствие – 2020; предишният ѝ филм „Mon Roi“ печели наградата за най-добра актриса в Кан 2015, връчена на Еманюел Берко (споделена с Руни Мара за нейната роля в „Каръл“), а нейната драма от 2011 година „Polisse“ печели наградата на журито отново в Кан.

Очакваме с нетърпение как ще му се отрази модата „рококо“ на Джони Деп, освен това той е свикнал с превъплъщения, свързани с перуки, дантели и ексцентрични персонажи. Очевидно е дошло време за поредното му пътешествие – този път дестинацията е XVIII век, мааалко преди Великата френска революция.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте