Педро Алмодовар ще режисира англоезичния „A Manual for Cleaning Women“ с Кейт Бланшет

от на 2022-01-14
 

Само два месеца след като се насладихме на впечатляващия „Паралелни майки“ (който, заедно с още много други отлични заглавия, беше показан в рамките на изминалата Киномания), научаваме, че любимия ни Педро Алмодовар вече готви нов проект. Принципно всеки нов филм на испанския режисьор си е събитие за нас, но с толкова пресни (повече от чудесни) спомени от последния, се вълнуваме дори още повече.

Новият проект на Алмодовар се нарича „A Manual for Cleaning Women“ и най-важното е да споменем, че това ще е първият пълнометражен филм за режисьора, който ще бъде изцяло на английски. Неговия англоезичен дебют беше късометражния „The Human Voice”, за който той и Тилда Суинтън се радваха на страхотни реакции от критиците. Не се учудваме при това положение, че много скоро след него, вече започва работата и по първия му англоезичен пълнометражен проект.

Алмодовар ще напише сценария, който адаптира от колекцията от 43 кратки разказа на Лусия Берлин, които описват живота на няколко жени с най-различни професии и статут в обществото – от работнички в обществена пералня, през наркозависими до калифорнийски богаташки.

Само по себе си това щеше да е повече от достатъчно да сме нетърпеливи за „A Manual for Cleaning Women. Вече обаче се знае, че Алмодовар е наел и първата си актриса за филма – несравнимата Кейт Бланшет. Засега не се знае дали тя ще изиграе една от ролите или ще влезе в множество от тях. За нас това няма никакво значение – Бланшет е една от любимите ни актриси, ще я гледаме без значение дали ще се появи на екран за малко или няма да излезе от кадър. Тя е една от онези майстори на професията, които са едновременно филмови Звезди (с главна буква), както и изключително талантлива и интересна актриса, която си избира предизвикателни и разнообразни роли, дълбоко фокусирани върху изследването на героините й. Представяме си, че двамата с Алмодовар ще сформират перфектно партньорство, имайки предвид нейната дълбочина и неговия интерес към изследването на дълбините на женските си персонажи.

A Manual for Cleaning Women” засега си няма дата за начало на снимките, но се очаква това да се случи по-късно тази година. Със сигурност ще следим всякакви новини, които ще излизат оттук насетне за проекта.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте