Джесика Частейн ще адаптира „The School for Good Mothers“ на Джезамин Чан

от на 2022-01-11
 

Още преди появата на романа на Джезамин Чан „The School for Good Mothers“, любимата ни Джесика Частейн вече притежава правата за екранизация. Идеята ѝ е да продуцира поредица чрез своята компания „Freckle Films“. Тази информация е разпространена от Deadline, като е ангажиран и режисьор, която ще се включи също в екипа на изпълнителните продуценти – Джуд Уенг („Finding Ohana“ на Netflix, епизоди на „Black-ish“, „Young Sheldon“ и др.).

Историята е дистопична и драматична, като се пресъздава съдбата на Фрида Лиу, която оставя дъщеря си сама за няколко часа, за да могат представители на държавната администрация да определят дали тя успешно се е кандидатирала за оценка от страна на институция, подобна на „Биг Брадър“. Отсъждането трябва да е „успех“ или „провал“ по отношение на нейната майчинска посветеност. Уенг и Частейн ще работят заедно като продуценти на адаптацията, но все още не са определили сценарист и/или шоурънър, който да оглави работата по току-що публикувания текста на новия роман на Чан.

Сред останалите проекти на „Freckle Films“ са „The 355“ на Саймън Кинбърг, в който участват Частейн, Пенелопе Крус, Даян Крюгер, Лупита Нионг’о и Фан Бингбинг; поредицата „George & Tammy“ на Paramount Network, както и „The Eyes of Tammy Faye“, в който Частейн си партнира с Андрю Гарфийлд.

Все още няма яснота кога ще се появи в готовност „The School For God Mothers“, но пък щатската премиера на „The 355“ беше този уикенд.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте