Оказа се, че сме пропуснали да отбележим една от категориите, за които преди няколко дни Американската академия за театрално и филмово изкуство представи кратък списък с филмите, които ще се борят за номинация. Видяхме тези за „Международен филм“, „Визуални ефекти и Грим и прически“, „Документално и късометражно кино“ и „Музика и оригинална песен“, а сега наваксваме и с тази за „Най-добър звук“.

С риск да ни надрънкат разбирачите в коментарите, тук отново ще посочим „Дюн“ като абсолютния ни фаворит. Бяхме тръгнали да изреждаме и другите филми, за които няма никак да се разсърдим, ако ги видим в номинациите, но бързо открихме, че от десетте има само един, който няма да приемем, и това е „Матрицата: Възкресения”. Жалко ще е подобен филм да получи каквото и да е признание. Ще бъде като втори „Norbit“.

Ето пълния списък със заглавията, които ще се борят за номинация:

Белфаст
Дюн
Последна нощ в Сохо
Матрицата: Възкресения
Смъртта може да почака
The Power of the Dog
Нито звук 2
Спайдър-мен: Няма път към дома
Tick, Tick…Boom!
Уестсайдска история

На 28 януари всички членове на клона „Звук“ на Академията ще гледат 8-минутни откъси и интервюта с творците от филмите по-горе и впоследствие ще гласуват за петте, които ще получат номинация. Пълният списък с номинирани ще стане ясен на 8 февруари 2022 г.

Церемонията по връчването на 94-те награди „Оскар“ ще се проведе на 27 март в Dolby Theatre at Hollywood & Highland в Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments