Ако следите редовно сайта ни, със сигурност сте запознати с рубриката ни „WTF трейлър на седмицата“. След много мислене решихме да не включваме рекламата на „Big Gold Brick”, за която ще говорим сега, като част от рубриката, но нека бъдем откровени – „WTF“ е точно възклицанието, което имахме в главите си, когато я видяхме.

Причините за тази ни реакция са няколко, само една от които е самото съдържание на трейлъра. Започваме от това, че „Big Gold Brick” е с изпълнителни продуценти Оскар Айзък и Кристен Уиг, а до сега не бяхме чували за съществуването му. Големите имена, замесени в проекта, съвсем не спират до тук. Самият Айзък има поддържаща роля, но главните изпълнения са поверени на софийския турист Анди Гарсия, Меган Фокс, Люси Хейл и Емъри Коен.

Филмът, рекламиран като „церебрална“ комедия разказва за младия писател Самюел (Коен), който е блъснат с кола, карана от Флойд Деверо (Гарсия). След като докторът на Самюел обяснява на Флойд, че той е пострадал много сериозно и вероятно ще има и странични мозъчни ефекти от травмата си, Флойд решава да приюти писателя и да му предложи работа – да напише биографията му. За какво му е на Флойд биография? Защото се е занимавал с „различни велики неща в правителството, военните и т.н.“. Флойд прибира Самюел в дома си, където го запознава с втората му съпруга (Фокс), дъщеря му от първия брак (Хейл) и сина му, който явно изживява бурни тийнейджърски години. Не стига странната житейска ситуация, но Самюел започва и да изпитва предречените странични ефекти, халюцинации, объркване и какво ли още не.

Вижте трейлъра сега:

Честно казано не ни достигат думите, за да можем да изразим колко сме объркани от този трейлър. Комедия ли е, трилър ли е, мистерия ли е – наистина не ни е ясен тона. Какъв му е случаят на героя на Анди Гарсия и още повече, какъв му е случаят на героя на Оскар Айзък и защо изглежда по този безумен начин? Заинтригувани сме без съмнение. Това може да се окаже странна и изненадваща комедия, която освен това смесва различни жанрове, което (когато е направено добре) е похват, който наистина обожаваме – нещо като великолепния „Swiss Army Man“ или дори странната, но чаровна напушена ода „The Beach Bum“.

Също толкова вероятно е обаче да се окаже, че Айзък е решил да направи услуга на някакво приятелче, с което са работили по един късометражен филм („Lightningface”), да му е осигурил вероятно сравнително скромен бюджет и да се е появил за няколко дни на снимачната площадка, и цялото нещо да бъде безобразна тъпотия, чието съществуване не може да бъде оправдано. Признаваме, че искаме да видим кое ще се окаже вярното.

big-gold-brick-poster

Big Gold Brick” е написан и режисиран от Браян Петсос.

Филмът ще излезе дигитално и на video-on-demand на 25 февруари 2022г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *