Не обичаме да афишираме празни надежди и вероятно затова не откриваме конкретика в нашия новинарски поток около (отдавна) подготвяния римейк/рибуут на един легендарен филм – „Белите не могат да скачат“ („White Men Can’t Jump“). През 2017 година Кения Барис (създател на „Black-ish“ за АВС), звездата от NBA Блейк Грифин и Райън Калил от NFL са обединили усилия, за да направят нов прочит на комедията от 1992 година, в която 30-годишните Уди Харелсън и Уесли Снайпс са просто неотразими.

Сега отново се заговори за възраждане на проекта, защото според Deadline 20th Century Fox са намерили подходящия режисьор – това е майсторът на клипове Чарлз Кид II, известен като Calmatic, който в момента завършва работата си по рибуут на друга комедийна история от 90-те – „House Party“, което е и дебютът на Climatic в пълнометражното кино. Сред музикантите, с които е работил, са Khalid и Lil Nas X (режисирал е хита „Old Town Road“, който прави от Lil Nas X звезда. ЛеБрон Джеймс и Маверик Картър от SpringHill Entertainment са решили да поверят на режисьора пълнометражния проект за новия „House Party“ – ще ни е интересно как се е справил с това доста сериозно предизвикателство.

За новата версия на „Белите не могат да скачат“ се знае малко, но за момента е потвърдено, че ще бъде следван сюжета на оригинала – знаете, двама баскетболни запалянковци, улични мачове, „не е важно черното и бялото, а зеленото“ – ей такива забавни детайли. Съавтори на сценария на подготвяния филм са Кения Барис и Дъг Хол, а сред изпълнителните продуценти са Грифин и Ноа Уайнстийн. Все още няма премиерна дата за тази баскетболната авантюра, което означава, че може би е време да си припомним класиката?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Значи белите пак няма да могат да скачат а черните ще летят. Така де трябва да сме в крак с новото време.
    Този филм определено (ако се случи) има потенциал да не е хубав!

  2. Sometimes when you win, you really lose, and sometimes when you lose, you really win, and sometimes when you win or lose, you actually tie, and sometimes when you tie, you actually win or lose.