Почти при всяко споменаване на Алехандро Аменабар (независимо дали тук на сайта или при социални интеракции в живота отвън) отбелязваме колко ни е яд как се развива кариерата му в последните години. И този път също сме обзети от силно желание да споделим мъката си, още повече че контекстът, в който споменаваме името му, не ни изглежда като да променя нещата в степен, каквато ни се иска. Няма нужда обаче за пореден път да бъркаме в раната, затова се стягаме и ще даваме по същество, като се надяваме следващия път като пишем за него, да имаме повод за радост.

Става дума за мини-сериала „La Fortuna“, адаптация по графичния роман „El tesoro del Cisne Negro“ на Пако Рока и Гийермо Корал, на който Аменабар е режисьор и сценарист, наравно с Алехандро Ернандес. В центъра на историята е сблъсъкът на неспазващия международните закони авантюрист и търсач на съкровища Франк Уайлд (Станли Тучи) с испански екип юристи, предвождани от младия дипломат Алекс Вентура (Алваро Мел), чиято цел е да върнат на страната им правото върху заграбеното съкровище от кораба „La Fortuna“.

Вече сме виждали един трейлър на „La Fortuna“, но преди няколко дни AMC+, които ще излъчват сериала в Щатите в началото на 2022, представиха по-дълга реклама, която дава малко по-добра представа за това, което можем да очакваме. Вижте.

Изглежда доста амбициозно, но оставаме с впечатление за телевизия, а не за кино – последните години доста се разглезихме по отношения на високи „production values“ в ТВ и стрийминг проекти. „La Fortuna“ дебютира в Испания още през септември, но освен, че все още не сме го гледали, не сме чели и абсолютно никакви отзиви и нямаме представа какви са действителните му качества. Като цяло историята е любопитна и както вече казахме, реализацията изглежда амбициозна, но най-голямата притегателна сила за нас е Алехандро Аменабар. Много искаме да са му се получили нещата.  

Вижте един малко по-подробен синопсис и два постера:

Младият дипломат Алекс Вентура (Алваро Мел) няма достатъчно опит, но ненадейно се оказва ръководител на мисия, която ще постави на изпитание всички негови ценности – той трябва да възстанови потънало съкровище, откраднато от авантюриста Франк Уайлд (Станли Тучи), който обикаля всички географски ширини и плячкосва от морските дълбини ценности от общото наследство на човечеството. Оформя се уникален екип – Алекс в комбинация с Лучия (Ана Полвороса), бойна държавна служителка, и Джонас Пиърс (Кларк Питърс), брилянтен щатски юрист с легендарна страст към приказките за пирати. Тримата се впускат в уникално приключение, което ще разкрие силата на любовта, приятелството и неотклонната вяра в правотата на избрания път…

lafortuna-poster-20211218 lafortuna-poster-2-20211218

Режисьор на всички епизоди на „La Fortuna“ е Алехандро Аменабар („Tesis“, „Abre los ojos”, „Другите”, „Mar adentro”, „Агора“, „Regression”), който е и сценарист наравно с Алехандро Ернандес по графичния роман „El tesoro del Cisne Negro“ на Пако Рока и Гийермо Корал. В ролите са Станли Тучи, Кларк Питърс, Алваро Мел, Ана Полвороса, Т’Ния Милър, Кара Еледжалди, Маноло Соло, Бланка Портийо, Педро Казабланк и др.

Сериалът вече дебютира в Испания, а щатската премиера е на 20 януари по AMC+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *