По принцип сме доста скептично настроени за всякакви проекти, които включват думата „мета“ в обявленията си, защото много често хората, които се занимават с тях или нямат достатъчно себеосъзнаване, за да направят нещо наистина мета, или пък използват идеята само за безсрамен фен-сървиз, който не донася нищо на историята.

В момента, в който обаче разбрахме за идеята да видим изопачена версия на Никълъс Кейдж, изиграна естествено от Никълъс Кейдж, във филм със страхотното заглавие „The Unbearable Weight of Massive Talent”, се развълнувахме много. Стискаме всичките палци това да е наистина мета-изследване на какво прави славата с талантливите хора, а не генеричен екшън. За момента не сме сигурни кое от двете ще е, но за едно поне можем вече сме убедени – филмът ще изглежда чудесно.

Припомняме първо, че става въпрос за история, в която „Никълъс Кейдж“ (както самият актьор казва, далеч по-невротичната версия на истинския му характер) приема да отиде на партито за рождения ден на дивия му фен Хави. Освен фен обаче, Хави е и наркобос, а Кейдж е направил сделка с американското правителство да измъкне от него информация за престъпленията и империята му. В ролята на Хави ще видим прекрасния Педро Паскал.

Вижте първите кадри сега:

kage3112420211214 kage2112420211214 the-unbearable-weight-of-massive-talent-still-4 the-unbearable-weight-of-massive-talent-still-3 kage1112420211214

Много лесно този филм може да се окаже голямо разочарование. Едно, че ранни новини за проекта говореха за наистина стандартен екшън, в който Хави е отвлякъл момиче и Кейдж едва ли не трябва да я спаси, което със сигурност би било именно от втората категория „мета“ проекти, за които споменахме в началото – такива, които използват хрумка само и единствено, за да се направят на интересни. Имаме обаче истинска вяра в Кейдж, че той самият наистина знае и разбира не просто себе си, но и публичния имидж, който има през последните години. Ако сценарият го позволява сме сигурни, че неговото изпълнение може наистина да си струва гледането, както само по себе си, но и заради тематиката, която ще изследва.

The Unbearable Weight of Massive Talent” е режисиран от Том Гормикан, който е и написал сценария заедно с Кевин Итън, с когото заедно са работили по сериала “Ghosted”. Освен Никълъс Кейдж и Педро Паскал ще видим също Тифъни Хадиш, Нийл Патрик Харис и Лили Шийн.

Премиерата е насрочена за 22 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *