Основните причини, поради които сме склонни да признаем, че стрийминг платформите са полезни в настоящето на киното, са две – първо, голяма част от тях осигуряват бюджети за създаване на оригинална продукция – филми и сериали, и това е благоприятно условие за развитие на интересни проекти; и второ – в техните сървъри могат да бъдат намерени все повече творби от най-разнообразен произход – златни класики, европейско кино, корейски творби, боливудски мюзикъли и какво ли още не, и точно това разнообразие дава възможност на киноманите в настоящето да се запознаят отблизо с каквото им душа поиска.

В този благодатна мозайка с адрес Netflix ще може да бъде открито и творчеството на един от умелите художници на съвременното японско кино – Хироказду Корееда. След разпространението на „Джебчии“, носител на „Златна палма“ за 2018 година, и на англоезичния му дебют „The Truth“, с участието на Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук, чиято премиера беше в програмата на Венеция 2019, в момента има информация, че японският режисьор работи по корейскоезичния „The Broker“, но без конкретика и каквито и да било подробности.

В допълнение, според Variety, Корееда е споделил новини около договорката си със стрийминг гиганта на провелия се наскоро Netflix Japan Festival 2021 – уточнил е, че подготвя високобюджетен филм, който ще бъде различен от всичките му досегашни проекти. 60-годишният режисьор допълва, че работи също по телевизионна поредица, на която ще бъде шоурънър и режисьор на част от епизодите и очаква с нетърпение да работи със свои млади колеги, които да се включат наравно с него като режисьори на сериала. За момента журналистите не разполагат с инфо за сюжет на проектите или допълнителни детайли.

Ясно е, че ще се ослушваме за ъпдейти по бъдещите творчески планове на Хироказду Корееда.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *