Често споменаваме пристрастията си към изкуството на японските аниматори, затова и няма да пропуснем да ви представим трейлъра на нов рисуван филм – „The Girl From the Other Side“. Историята е адаптирана по едноименна манга-поредица, създадена и илюстрирана от Нагабе. Любопитен детайл в създаването на този филм е първоначалната оригинална 10-минутна анимация, с помощта на която е задействана кампания в Kickstarter за финансирането на пълнометражния филм.

Режисьорите Ютару Кубо и Сатоми Майя прилагат визуален стил, който наричат „нова техника на изразяване“. На нас подобни провокации много ни харесват, като в случая долавяме (далечна) прилика с техниките, използвани в „Приказката за принцеса Кагуя“. Дори да грешим, няма голямо значение – по-важното е, че филмът носи нежна душа – вижте!

Така се разказват истории – непринудено, естествено, с интересни герои, с диалог, поднесен без претенции. Актьорите, които дават гласовете си на главните герои – Учителят и момиченцето на име Шива, са Джун Фукуяма и Рие Такахаши, които споделят колко забавно е било да се работи по този проект, като Фукуяма твърди, че е дал „най-доброто от себе си“ – ако ви се слуша още нещо на японски, може да чуете споделеното от актьорите след края на работата им по филма (има си и английски субтитри). Оригиналната манга-поредица е публикувана през 2015 година, а късометражният филм по нея е бил представян на различни фестивали по света.

Ето какво гласи официалният синопсис на „The Girl From the Other Side“:

В един свят, разделен на Вътре и Вън, обитатели от едната сфера не бива да преминават в другата и обратното – в противен случай ще бъдат прокълнати. Едно момиченце на име Шива живее „от другата страна“ – в празно селище, под грижитие на демоничен настойник, познат като „Учител“. При все че на двамата им е забранено да се докосват, те изглежда са свързани по между си въпреки коренно различния начин, по който изглеждат. Но когато Шива напуска Учителя, за да потърси баба си, тайната на нейното мистериозно обиталище е разкрита…

Ще се радваме, ако ни се удаде възможност да видим какво се случва с малката безстрашна чаровница и нейния приятел. Мрачната приказка е дело на WIT Studio, като първоначалната цел на тяхната кампания е да съберат 3 милиона йени – и това се случва мигновено, в същия ден, в който обявяват проекта в Kickstarter. Кампанията им приключва на 10 май 2021 и до този ден проектът е събрал над 20 милиона йени, което означава около 200 000 щатски долара.

Всички, допринесли с финансови дарения за реализирането на „The Girl From the Other Side“, ще го получат в комплект с манга-томчето и първоначалната късометражна версия на историята на 10 март 2022 година. Който се интересува от подобна придобивка – може да посети MAG Garden online store и да се сдобие със свое лично копие. Приятно гледане!

EgHffdHX0AIqSFx

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *