Video games have been doing all kinds of strange things to children! Факти, стари като света. И могат да бъдат „преведени“ на езика на днешните младeжи: „Забиването в различните онлайн мрежи/светове променя коренно децата!“ Но в случая с новия филм на HBO Max историята връща лентата назад до края на 80-те години, когато главният герой на „8-Bit Christmas“ е бил само на 10 (или 11) години и най-великата му коледна мечта е била да се докопа до… Nintendo.

Отново наближава Коледа и пак е време стрийминг-компаниите да помислят да традиционните (нови) филми по темата „празници-деца-подаръци-семеен дух“ и прочие детайли в червено, зелено и снежно-бяло. В случая с „8-Bit Christmas“ HBO Max разчитат на един от сценариите от „Черния списък“ за 2019 година, който е получил тогава незначителните 11 точки, но очевидно с привличането на култовия Нийл Патрик Харис творческият екип разчита да „закове“ пред екраните и верните фенове на актьора.

Историята е написана от Кевин Якубовски и се върти около разказа на порасналия Джон Дойл, който споделя с дъщеря си терзанията от своето детство. Признаваме – младата версия на Дойл в лицето на чаровния младеж Уинслоу Феджли („Timmy Failure: Mistakes Were Made“) се представя чудесно в кратките кадри, с които режисьорът Майкъл Доус („Take Me Home Tonight“, „Coffee & Kareem“) е избрал да рекламира филма си. Дори само заради момчето вероятно ще си струва да му се хвърли един поглед на това коледно приключение – независимо от това дали сте в лагера на влюбените в този празник или в отбора на инстинктивно-повръщащите при мисълта за „All I Want for Christmas…“ на Марая Кери…

8bc220212208

В актьорския екип, заедно с Нийл Патрик Харис и младия Феджли, са още Джун Даян Рафаел („Long Shot“), Стив Зан („The White Lotus“), Дейвид Крос („Arrested Development“) и др.

Родната премиера на „8-Bit Christmas“ е предвидена за 25 ноември по HBO GO. Enjoy! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments