Нов безумен трейлър на „Moonfall” на Роланд Емерих с Патрик Уилсън и Хали Бери

от на 2021-11-02
 

Преди няколко години, по повод един от трейлърите на „Геобуря”, се пошегувахме, че сценаристът и продуцент Дийн Девлин („Старгейт”, „Денят на независимостта”, „Годзила”) си е поставил амбициозната задача да направи по-нелеп (или по-тъп) филм катастрофа от тези на дългогодишния си партньор Роланд Емерих. От позицията на времето можем да кажем, че Девлин успя в това си (не леко) начинание, оставяйки топката в ръцете на Емерих, който в продължение на няколко години се готви да отвърне на удара и да си върне позицията на най-добър изтребител на мозъчни клетки on a global scale. А планът му, озаглавен „Moonfall”, е колкото амбициозен, толкова и безумен – не само да стовари Луната на главите ни, но и да набута извънземни и всякакви конспиративни теории.

Припомняме, че в „Moonfall” мистериозна сила изкарва Луната от орбитата ѝ около Земята и я запраща към неизбежен сблъсък с живота, такъв какъвто го познаваме. Бившият астронавт, понастоящем администратор в НАСА Джо Фоулър (Хали Бери) е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват са старият ѝ колега Брайън Харпър (Патрик Уилсън) и любителят на конспиративни теории К. С. Хаусман (Джон Брадли). Броени седмици преди катастрофата, противно на всякакви очаквания, групата неудачници стартира отчаяна невъзможна мисия в космоса. Те оставят хората, които обичат, и рискуват всичко само за да открият, че Луната не е това, което си мислим, че е…

Вече сме виждали една реклама на филма, а сега получаваме и нов трейлър, който затвърждава усещането, че „Moonfall” ще бъде сред най-големите катастрофични брадви в историята.

We are just inside the Moon.

– That might be the greatest sentence anyone‘s ever said.

А това трябва да е най-голямата тъпотия, която сме виждали, при все визуалния спектакъл. Каквито и брадви да е правил Роланд Емерих едно време, във филмите му имаше някакъв странен чар и разрушенията, които ни предлагаше, бяха наистина впечатляващи. С времето обаче и с напредването на технологиите, бомбастичната му визия ставаше все по-стерилна, като апотеоз на тази деградация беше „Денят на независимостта: Нова заплаха“ – пълен контрапункт на оригиналния филм, който и днес изглежда впечатляващо (поне някои от сцени). „Moonfall” е същото – гледаме тази аудио-визуална ексцесия и… нищо. Всичко е кухо, също като Луната във филма.

Както казахме и миналия път обаче, ще видим „Moonfall” на голям екран. Нямаме против малко лишено от съдържание „destruction“-порно – смятаме, че има нужда от подобни филми и се надяваме да успеем да се забавляваме. Пък е хубаво и подобни издевателства да се гледат, за да може разказът за тях и предупрежденията към младите поколения да са максимално убедителни – когато си бил жив свидетел, е различно.

moonfall_xlg

Режисьор на „Moonfall” е Роланд Емерих („Старгейт“, „Денят на независимостта“, „След утрешния ден“), който е и сценарист, наравно с Харалд Клозер („2012”) и Спенсър Коен („Extinction“), както и продуцент, отново редом до Клозер, с когото сътвориха „2012” и „10 000 пр.н.е.“. В ролите са Патрик Уилсън, Хали Бери, Джон Брадли, Майкъл Пеня, Чарли Плъмър, Кели Ю, Доналд Съдърланд и др.

Премиерата е на 4 февруари 2022.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Гнойната пъпка на задника
  2021-11-03 at 10:31

  Чакам с нетърпение.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2021-11-03 at 13:28

  Емерих е швабският Стойчо Керев на Холивуд.

  Отговор

 • X-Force
  2021-11-03 at 22:07

  Give me that sweet blockbuster lobotomy RIGHT NOW!!! 😀

  Отговор

 • V
  2021-11-05 at 12:08

  Нещо ме напрегна трейлъра – too much ми идва

  Отговор

 • Rockfan
  2021-11-05 at 12:32

  „Бързи и яростни“, ама с повече (и по-зрелищни) ефекти 😀 .

  Отговор

 • Satyr73
  2021-11-10 at 22:56

  Като почна да чета такива субективни новини, наблъскани с тъпото никому непоискано мнение на пишещия за филма, и ми се драйфа…!
  Абе давайте новините, но не изказвай мнение за това, дали ще е тъп или не! Ние ще си преценим!
  То затова и никой вече не ви чете…

  Отговор

 • Ненко
  2021-11-24 at 14:14

  Тоя драскач на статията много тъп, направо блок на сайта!

  Отговор

Коментирайте