Отдавна светът се е убедил, че Леонардо ДиКаприо е способен да се превърне във всякакви герои. Любопитен детайл беше споделен преди дни от Deadline – актьорът е на финала на преговорите за участие в проект, който ще разказва за водача на религиозен култ от 70-те години на ХХ век Джим Джоунс, отговорен за масовото самоубийство от 18 ноември 1978 година в Джоунстаун. MGM са сключили сделка за сценария на Скот Розенбърг („Gone in 60 Seconds“, „Con Air“, „Venom“), като се коментира седемцифрена сума.

Очаква се ДиКаприо да поеме главната роля във филма – на психопата Джим Джоунс, както и отговорностите на продуцент – чрез компанията си Appian Way и със сътрудничеството на Дженифър Дейвисън; сценаристът Розенбърг ще се включи в екипа на изпълнителните продуценти.

За онези, на които името Джим Джоунс не говори нищо, ще поясним, че става дума за основателя на една от новите църкви през ХХ век – „Peoples Temple“ на последователите на Христос от 1955 година, която проповядва „християнски социализъм“ и в началото е базирана в Индианополис. В един момент, като всеки луд човек, Джоунс отхвърля традиционното християнство и провъзгласява себе си за бог. През 1974 година той и зомбираните от него „вярващи“ основават Джоунстаун в Британска Гвиана, като целта им е да живеят в социалистически рай, далеч от потисничеството на щатското правителство.

В един момент обаче властите получават сведения за нарушаване на човешките права и през ноември 1978 година изпращат своя представител Лео Райън в Гвиана, където той и още четирима отрекли се от „вярата в Джоунс“ намират смъртта си, отстреляни от верните последователи на пророка-бог. След тази трагедия Джоунс организира и извършва масово самоубийство на 909 от неговите хора, като сред тях са 304 деца – всички те поглъщат цианид. Това се случва на 18 ноември 1978 – преди точно 43 години.

Безрезервно вярваме в актьорските способности на Леонардо ДиКаприо и сме сигурни, че ако е взел решение този образ да влезе във филмографията му – той ще го пресъздаде по възможно най-достоверния начин. След последната му възхитителна поява в „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино, нямаме търпение да го видим в „Don’t Look Up“ на Адам МакКей и „Killers of the Flower Moon” на Мартин Скорсезе и оставаме в очакване на новини около проекта за религиозния психопат-масов убиец Джоунс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *