За много фенове на хоръра октомври е месецът, в който те се отдават изцяло на любовта си към жанра и гледат да се потопят изцяло в чудовищата, кървищата и изскачащите убийци, които да ги подготвят за Хелоуин. Филмовите разпространители прекрасно знаят това и се възползват изцяло, като за разлика от голяма част от останалата киноиндустрия, именно октомври е месецът, в който се появяват някои от най-качествените или поне най-дългоочакваните представители на жанра.

Въпреки че не смятаме, че филмът, за който ще говорим сега ще бъде от категорията на най-качествените, веднага виждаме защо Netflix са решили той да бъде новото им седмично заглавие (от компанията споменаха, че ще пускат по едно всяка седмица от годината), именно за дните, непосредствено преди Хелоуин. „Hypnotic” ни изглежда като типа не особено оригинални, но пък забавни и развличащи хоръри, каквито понякога обичаме да гледаме, макар и да не приближават калибъра на най-доброто от слашър жанра, какъвто се надява да бъде новия „Хелоуин убива“ или пък някои от „по-интелектуалните“ хоръри, каквито се навъртат в последните години.

Не, „Hypnotic“ изглежда като типа хорър, който се събирате да гледате с приятели единствено и само, за да се забавлявате, да се потопите в атмосферата на сезона и (евентуално) веднъж-два пъти да се постреснете. Нищо особено ангажиращо, но пък идеално за добро и стилистично издържано филмово преживяване с много пуканки и типичната главна героиня, която още от трейлъра се вижда, че ще взима само най-идиотските решения – решения, които още през 90-те години „Писък“ ни научи, че не трябва да се взимат в ситуация на хорър филм.

В центъра на историята е Джен (Кейт Сийгъл), която след серия от травматични събития, не може да се върне на правилния път в живота и по съвет на своя приятелка решава да наеме известния психотерапевт д-р Мийд да й помогне в лечението. Мийд, който очеизвадно е мазник, на когото не трява да се има доверие, използва спорната методика на хипнозата уж, за да лекува пациентите си, а всъщност, за да ги манипулира и контролира.

Вижте трейлъра и постера сега:

hypp20211007

Hypnotic” е режисиран от Сузан Куут и Мат Ейнджъл („The Open House”) по сценария на Ричард Д’Овидио („The Forger”). В главните роли са Кейт Сийгъл, Джейсън О’Мара и Дуле Хил.

Филмът ще бъде пуснат в Netflix на 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *